Vesti Val Thorens, Orelle - Nove ski staze u novoj sezoni

Val Thorens, Orelle - Nove ski staze u novoj sezoni

Val Thorens, FRA | 30.10.2015. | skijanje.rs - Zoran
vto z2016

Francuski ski centri Val Thorens na 2300m/nv i Orelle na 900m/nv čine jedinstveno skijalište sa preko 150km skijaških staza, a koje je opet deo najpoznatijeg skijaškog domena 3 Doline sa 600km uvezanih ski staza.

Svi koji ove zime 2015/2016. budi boravili u ovim ski centrima biće prijatno iznenađeni novinama koje je je pre svega Ski kompanija SETAM, pripremila na skijalištu. Ove godine nema novih žičara ali zato ima novih skijaških staza.

Fun Slope Val Thorens

Ova nova ski staza predstavlja laku varijanu ski / boarder cross staze koju mogu da koriste skijaši svih nivoa znanja skijanja. Cilj je da ova staza bude dostupna što većem broju skijaša i bude zabavna za decu i početnike. Skijalište Val Thorens poseduje klasičnu ski kros stazu, ali ona je previše teška za početnike, a uz to je često i zatvorena zbog takmičenja. Nova FUN staza je dužine oko 1 km a prilazi joj se sa vrha žičare sedećnice "2 LACS" odnosno sa staze "Traversee des 2 lacs".

Uz ski lift "Plateau" paralelno sa Expert snežnim parkom izgrađen je novi Easy snow park namenjen početnicima u freestyle skijanju u bordanju.

Lory

Piste de Lory je nova ski staz koja će posebno biti interesantna za one smeštene u naselju Orelle. Pored dve postojeće, ovo će biti treća staza kojom će se sa oboda Val Thorensa moći spustiti do gondole "3 vallees express" i dalje vratiti do smeštaja u Orelleu.
Nova ski staza Lory počinje sa vrha funitel gondole "Thorens" na 3002m/nv i spušta se Pierre Lori dolinom u sektoru Orelle do dna žičara "Rosael" i "Peyron" odnosno vrha gondole "3 vallees express" na 2350m/nv. Nova staza Lory je dužine 4.100 m, a visinska razlika joj je 450m i ima ketegoriju plave - lake.

Chasse

Piste de la Chasse je još jedna nova ski staza u Val Thorensu u sektoru Plein Sud. Njena gradnja je bila najavljena pre par godina, ali evo ove sezone biće dostupna skijašima.
Kada se sa vrha "Col de la Chambre" na 2850m/nv spuštate plavom stazom "Pluviometre", na njenom dnu se račva u dva pravca. Levo vodi prema naselju Val Thprens, a desno prema naselju Les menuires. Držeći desno ubrzo nailazite na početak nove crvene staze Chasse koja se spušta pravo a desno ostaje staza koja vodi u Les Menuires. Spuštajuči se, nova staza Chasse preko nadvožnjaka seče kolski put koji od Menuresa vodi za Thorens, a zatim prolaci pored ski restorana "Chalet Chez Pepe Nicolas" gde će te moći da napravite pauzu. U svom dnu nova staza se sastaje sa stazom "boulevard Cumin" koja po dnu doline povezuje Val Thorens i Le Menuires. Ako nemate ski pass ili ne želite za Les Menuires, u neposrednoj nlizini je žičara "Plan de l' Eau" koja će vas vratiti u skijaški sistem Val Thorensa.

Preuzmite: Nova mapa skijališta Val Thorens - Orelle za 2016.

Pogledajte: Aktuelnu aranžmani SkiBusa za skijanje u 3 Doline 

 

Komentari