Vesti Zvanično otvorena zimska sezona na Jahorini

Zvanično otvorena zimska sezona na Jahorini

Jahorina | 03.12.2012. | vijesti.ba
jahorina01122012043

Manifestacija 'U susret zimi 2012/2013', koja predstavlja i zvanični početak zimske turističke sezone, otvorena je danas je u hotelu Bistrica na Jahorini. XVI po redu manifestacija, koju organizuju Udruženje hotelijera "Jahorina", Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina, okupila je predstavnike turoperatera, turističkih agencija, hotelijera i ugostiteljskih radnika koji imaju priliku da predstave svoje ponude.

Pomoćnik ministra za turizam Republike Srpske Aleksandra Trifković istakla je da je tradicionalna 16. Turistička berza "U susret zimi 2012/2013" jedan od primera predstavljanja turističke ponude Republike Srpske.

„Nedavno smo imali i promocije turističkih potencijala Republike Srpske u Zagrebu i LJubljani koje su bile veoma posećene. Imali smo priliku da predstavimo i zimsku turističku ponudu koja obuhvata i Jahorinu“, rekla je Trifkovićeva.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Savo Kovač izrazio je zadovoljstvo što se danas na Jahorini okupio veliki broj predstavnika turoperatera, turističkih agencija, hotelijera i ugostiteljskih radnika kako bi se zvanično obilježio početak zimske turističke sezone.
„Jahorina se već pokazala u pravom svjetlu, jer je zabijelila i uglavnom je sve spremno za predstojeću turističku sezonu“, rekao je Kovač.

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman izjavio je Srni da je Turistička berza pravi način za promociju potencijala, jer omogućava da se okupe svi ljudi koji direktno ili indirektno učestvuju u kreiranju turističkog proizvoda.
„Olimpijski centar Jahorina u turističku sezonu ulazi spremno sa postojećim vertikalnim transportom i svom mehanizacijom. Imamo još neke investicione projekte koje očekujemo da budu realizovani u decembru, iako je, prema ugovoru, to trebalo biti u aprilu, tako da bi 20. decembra možda mogao biti otvoren i šestosjed `Skočine`“, rekao je Koroman.

U okviru manifestacije "U susret zimi 2012/2013" dodijeljena su priznanja „Srebrna pahuljica“ istaknutim turističkim radnicima za doprinos razvoju turizma, te otvorena izložba fotografija prijavljenih na Konkurs za najbolju fotografiju Jahorine.
Priznanja „Srebrna pahuljica“ su dobili hoteli Dva javora (Jahorina) i Džet set (Pale), novinarka RTRS-a Belma Spahić, Medijska kuća Radio Beograd, ski portal Skijanje.rs, proizvođač hrane Pani, distributer pića Kometa, planinska kuća Vila Danica i Turistička agencija Jahorina info iz Novog Sada.

Održana je prezentacija novih promotivnih materijala Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo, prezentacija novog sajta Olimpijskog centra Jahorina kao i prezentacija Jahorina organic farm, kazala je podparol OC Jahorina Zorica Stojanović. Upriličena je i postavka izložbe fotografija prijavljenjih na konkurs za najbolju fotografiju Jahorine i proglašeni su pobednici foto konkursa - Miroslav Bundalo i Biljana Bilić. OC Jahorina i ove godine, kao i prošle, svim učesnicima olimpijskih igara dodjeljuje besplatne sezonske ski karte.
 
Svi oni kojima turizam nešto znači u subotu su se nalazili na Jahorini, veliki broj turističkih agencija, proizvođača hrane, pića, hotelijeri - istakla je Zorica Stojanović.

Komentari