Vesti Žari, Sjenica - Postavljaju se nove mete za biatlon takmičenja

Žari, Sjenica - Postavljaju se nove mete za biatlon takmičenja

Žari, Sjenica | 31.01.2014. | sjenica.rs
zari31012014

Na novoizgrađenom ski centru “Žari” u petak 31.01.2014. je počelo postavljanje novih meta za takmičenja u biatlonu koje će prema rečima Mirsada Hodžića, direktora Ustanove za sport u Sjenici, doprineti kvalitetnijim treninzima i predstojećim sportskim takmičenjima na ovom terenu.

Hodžić je rekao da će se završetkom radova na montaži novih meta definisati strelište gde će moći da se održavaju prestižna takmičenja u biatlonu.

“Za predhodno takmičenje korištene su improvizovane mete, međutim, za predstojeći Balkanski kup u biatlonu koji se u sjenici održava u februaru montaža novih meta će biti završena, tako da će i takmičenje biti kvalitetnije. Radovi će biti završeni u naredna tri dana a izvođač radova je preduzeće iz Požege koje je odabrano putem predhodno raspisanog tendera”, dodao je Hodžić.

Podsećamo da ski centar “Žari” u Sjenici u tehničkom smislu može da zadovolji  sve zahtjeve  evropskih tamičenja u biatlonu i skijaškom trčanju. Na ovom terenu održaće se i prvi Balkan kup u biatlonu od 14. do 18.februara ove godine.

 

Komentari