Vesti Svetski dan snega, ove godine obeležen 20. januara

Svetski dan snega, ove godine obeležen 20. januara

Pirot | 20.01.2019. | plusonline.rs
wsd2019 Pirot

U Srbiji, regionu ali i širom sveta 20. januara 2019. je obeležen Svetski dan snega, koji je inicirala Medunarodna skijaška federacija - FIS. Ovu manifestaciju su tradicionalno obeležili skijaški klubovi iz Pirota.

Svetski dan snega ili "World snow day" predstavlja drugu fazu FIS kampanje "Bring children to the snow" kojom žele da pokažu sve čari zimskih sportova i time podstaknu decu da postanu aktivni skijaši i borderi.

Predivan dan na snegu na Babinom zubu u organizaciji SSK "Stara Planina" - Pirot

Na Staroj planini je danas uspešno obeležen Svetski dan snega u organizaciji Skijaškog snoubord kluba “Stara Planina”.

Više od 60 dece iz Pirota je danas bilo na Babinom zubu i uživalo u zimskim čarolijama. Skijanje i snoubord je bio na prvom mestu, a posle su svi uživali u grudvanju i slatkišima swiss lion paketića.

Klub je obeležavanje Svetskog dana snega realizovao pod pokroviteljstvom Skijaškog Saveza Srbije i FIS-a i uz pomoć grada Pirota, Javnog preduzeća Skijališta Srbije, Swess Lion DOO i “Mioni” DOO.



Svetskog dana snega, na Planinarskom domu u Pirotu u organizaciji SK "Midžor" - Pirot

Skijaški klub “Midžor” iz Pirota je u saradnji sa Sportskim centrom grada i Ski servisom 02 Pirot na padinama podno Hotela “StarA” organizovao obuku skijanja, grudvanja i sankanje, a sve pod nadzorom iskusnih trenera.

Vremenske prilike nisu baš bile naklonjenje ljubiteljima snega i zimskih sportova, ali utisak je da slaba kiša i realtivno toplo vreme nisu pokvarili užitak i radost svih koji su se našli na „Domu“, a pre svega dece.

Interesovanje najmlađih za učešće u ovoj manifestaciji bilo je veliko pa je Sportski centar obezbedio besplatnu vožnju autobusom od grada do skijališta i nazad, kao i besplatne instruktore, dok su prisutni mogli besplatno i da servisiraju svoje skije

Na stazi Planinarskog doma neki od mališana su prvi put stali na skije, a za neke će se svakako zainteresovati iz Skijaškog kluba.

Jovica Cvetković, iz Skijaškog kluba „Midžor“, smatra da je akcija uspešno organizovana. Planinarski dom je u srcu Piroćanaca, jer malo koji od gradova u Srbiji se može porediti s Pirotom u ovom pogledu, koji na udaljenosti od samo dvanaest kilometara na hiljadu metara nadmorske visine ima uslove za rekreaciju na snegu, ali i održavanje sportskih takmičenja. Međutim, Cvetković smatra da ono što je dala priroda nije dovoljno iskorišćeno i da se na tome mora tek raditi.

Filip Filipović iz Sportskog centra Pirot izjavio je da sve veći broj sugrađana, posebno onih najmlađih, uči se da skija a i stari i iskusni skijaši sve radije se vraćaju na Planinarski dom pa se može reći da je Pirot ponovo postao grad skijanja.


Jahorina - Popust na dečije ski karte

Olimpijski centar Jahorina je obeležio Svetski dan snega na način što je 20. januara 2019 odobren popust za decu skijaše u visini od 50% na poludnevne i dnevne ski karte.

 

Skijališta Srbije - Obeležen Svetski dan snega u ski centrima u Srbiji

Skijališta Srbije su i ove godine 2o. januara obeležila Svetski dan snega (World Snow Day) u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru. Tokom ovog dana važio je popsut od 50 posto na poludnevne i dnevne dečije ski karte.

Skijališta Srbije se već godinama unazad podržava aktivnosti Svetske skijaške federacije (FIS) i učetvuje u zajedničkim aktivnostima u promociji skijanja i zimskih sporotva. Svetski dan snega ili "World snow day" predstavlja drugu fazu FIS kampanje "Bring children to the snow" kojom žele da pokažu sve čari zimskih sportova i time podstaknu decu da postanu aktivni skijaši i borderi.

 

 

 

Komentari