Vesti Sochi 2014 - Završna inspekcija Freestyle i Snowboard parka

Sochi 2014 - Završna inspekcija Freestyle i Snowboard parka

Sochi, RUS | 18.10.2013. | fis-ski.com
800px PGSSXSBXSochi20141

Prvi sneg je pao na planine Sočija i radovi na padinnama Extreme Parka u Krasnaya Polyana/Rosa Khutor (RUS), na kojima će se održavati takmičenja u Freestyle Skiing i Snowboard disciplinama, sada su blizu završetka. U februaru 2014. godine, deset Freestyle Skiing i deset Snowboard događaja, ugostiće više od 500 vrhunskih sportista koji će se nadmetati na 130 000 kvadtratnih metara izvajanog terena.

Poslednji put pre starta Zimskih Olimpijskih Igara 2014, FIS eksperti su pregledali Extreme Park u Sočiju. Nakon Freestyle i Snowboard dešavanja u februaru 2013. i nekoliko inspekcija proteklih meseci, svi su bili zadovoljni urađenim poslom i savršenom postavkom za Freestyle i  Snowboard nadmetanja.

FIS Freestyle Skiing koordinator, Joe Fitzgerald, koji je učestvovao kao organizator ili službenik u svim Olimpijskim Igrama od 1988, izjavio je kako su svi bili u stanju da posmatraju i učestvuju u fantastičnom procesu u poslednjih šest godina, i naglasio je da je oduševljen transformacijom, u kojoj je dobijeno skijalište svetkse klase i grad sa fenomenalnim odmaralištima i skijaškim olimpijskim takmičarskim objektima.

FIS stručnjaci su se u Sočiju takođe sastali sa stručnim osobljem koje će upravljati takmičenjem tokom igara. Pored toga, više od 400 nacionalnih tehničkih zvaničnika će imati priliku da vozi i nadmeće se u nezvaničnim trkama. U narednim nedeljama, organizacioni odbor će vršiti obuku timova koji će imati puno specifičnih odgovornosti i zadataka i u kojima će biti mnogo volontera.

Komentari