Vesti Sochi 2014 - Putin upozorio kompanije koje rade u Sočiju

Sochi 2014 - Putin upozorio kompanije koje rade u Sočiju

Sochi, Rusija | 12.05.2012. | zurnal.rs
socho2014logo2

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je kompanije koje rade na objektima za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. da ne povećavaju cene i da poštuju rokove. Iako je prošlo manje od nedelju dana od kada je položio zakletvu kao predsednik, Putin je otišao do Crnog mora da pregleda šta je urađeno za Zimske olimpijske igre.

Putin je imao odlučujuću ulogu u kandidaturi Sočija za organizatora Zimskih olimpijskih igara. Budžet za izgradnju olimpijske infrastrukture je oko 6.5 milijardi dolara, a više od polovine dolazi iz privatnih fondova.

------------------------------------

Ruske bezbednosne službe uhapsile su tri osobe za koje se sumnja da su planirale napad na grad Soči tokom Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, preneli su lokalni mediji. Tajni agenti pronašli su veliku količinu raketnih bacača, eksploziva i granata.
Ruska anti-teroristička služba (NAK) saopštila je da je zaveru organizovao lider islamističke grupe Kavkaskog Emirata Doku Umarov, koji ponovo izbegao hapšenje.

Soči je letovalište na Crnom moru i nalazi se u blizini Abhazije koja se otcepila od Gruzije tokom civilnog rata i sloma Sovjetskog Saveza, a čiju nezavisnost priznaje samo Rusija. Rusija i Gruzija vodile su na kratko tokom 2008. godine rat oko Abhazije i Južne Osetije, a uprkos uspostavljenom miru, između dve zemlje i dalje postoje tenzije.

Komentari