Vesti Sochi 2014 - Dobri plasmani skijaša iz zemalja u okruženju

Sochi 2014 - Dobri plasmani skijaša iz zemalja u okruženju

Sochi, RUS | 24.02.2014. | skijanje.rs
sochi2014640x389

Skijaši iz zemalja u okruženju su imali zapažene rezultate u alpskom skijanju na upravo završenim Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju.

Skijaši iz BIH, Srbije, Makedonije, Crne Gore postigli su istorijske plasmane za svoje zemlje.

Bosanskohercegovačka skijašica Žana Novaković osvojila je 26. mesto u olimpijskom slalomu, što je najbolji pojedinačni plasman BiH predstavnika u Sočiju. Dvadesetdevetogodišnja Žana je članica Ski kluba Jahorina. Nosila je zastavi BiH na otvaranju ZOI.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nastupila je druga u drugoj vožnji veleslaloma i takmičenje je završila u ukupnom vremenu 2:42.46, pa je zauzela 28. mesto. Nevena Ignjatović bila je zadovoljna nakon trke: “Zadovoljna sam što sam uspela da uđem u najboljih 30 u prvoj vožnji, to mi je i bio cilj. Ceo dan sam bila odlično raspoložena i nisam razmišljala o konačnom ishodu. Sjajno je što sam imala priliku da u drugoj trci startujem druga po redu. Srećna sam što sam uspela da ostvarim ono što sam zacrtala i to u veleslalomu, koji mi je slabija disciplina".

Makedonski skijaš Antonio Ristevski, sa plasmanon na 29-to mesto na Olimpiskoj slalomskoj trci za muškarce upisao se u istoriju zimskih olimpijskih sportova u Makedoniji sa najboljim rezultatom nekog makedonskog sportiste na ZOI.

Tarik Hadžić ostvario je najbolji rezultat u istoriji crnogorskog sporta na Zimskim olimpijskim igrama, 38. mestom u slalomu.
- Ovo je bila „luda“ trka, a ja sam nakon svega lud od sreće! U teškim uslovima, vidjeli ste i sami koliko je favorita otpalo, bilo je teško uopšte i završiti trku. Presrećan sam i znaću kako da proslavim ovaj uspjeh – rekao je Hadžić na cilju. Nakon prve vožnje, Rožajac je bio na 71. poziciji.

 

Galerija slika

Komentari