Vesti Snowboard - Održan FIS kup na Popovoj šapki

Snowboard - Održan FIS kup na Popovoj šapki

Popova Šapka, MKD | 04.03.2014. | com.mk
psapkafiskup2014poster640x389

U Makedonskom ski centru Popva Šapka proteklog vikenda 01.– 02.03.2014. je održan FIS Snowboard kup "Popova šapka 2014." .

Takmičanje je trebalo biti održano u freestyle snowboard olimpijskim disciplinama Big er i slopestyle u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za tu namenu je bio pripremljen tereen uz ski stazu Ajdučka ramnina (ranije zvana Pionir ili Ge).

Održano je samo Big air takmičenje u subotu, dok je u nedelju zbog loših vremenskih uslova takmičenje u Slope style-u otkazano.

Ovo je bio 16-ti po redu FIS snowboard kup održan u Makedoniji, a na njemu je nastupilo oko 40 takmičara iz više zemalja među kojima i Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Grčke ...

Za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji su bile  obezbeđene novčane nagrade: po 1000 eur za pobednike, 600 eur za drugoplasirane i 300 eur za trećeplasirane na takmičenju.

Nastupali su i takmičari iz Srbije: Filip Filipović, Vidan Đurić, Janko Kolarević, Momčilo Dimitrijević, Matija Milenković

Organizatori su bili Snowboard klub Polar, Ski savez Makedonije, Elem turs, i Ski centar Popova Šapka.

Rezultati:

SNOWBOARD BIG AIR MEN
1. Gyosharkov, Petar BUL
2. Georgiev, Georgi BUL
3. Mitrev, Simeon BUL

SNOWBOARD BIG AIR WOMEN
1. Jugovac,Lea CRO
2. Slavovova,Stanislava CZE
3. Blašković, Paola CRO

Galerija slika

Komentari