Vesti Prvo takmičenje Slalom-roler kupa 2014. održano u Nišu

Prvo takmičenje Slalom-roler kupa 2014. održano u Nišu

Niš | 15.09.2014. | sk Niš
roleri14 nis04640

Na stazi šetališta u niškoj Tvrđavi održan je Treći slalom-roler kup „Niš 2014.“, koji je okupio 81 takmičara uzrasta do 15 godina iz četiri kluba jugoistočne Srbije. Takmičenje će biti nastavljeno u dva naredna vikenda u Zaječaru i Vranju.

Najviše uspeha na startu imali su mališani iz niškog Roler-kluba „Oksidžen“, koji nemaju mnogo iskustva u slalomu, ali kojih je bilo ubedljivo najviše (21) u kategoriji „pahuljice“ (do 7 godina), gde su osvojili pregršt bodova. Tako su nadmašili favorizovane komšije iz Skijaškog kluba „Niš“, koje su dominirale u kategorijama starijih takmičara, već formiranih skijaša.

„Oksidžen“ je osvojio ekipno prvo mesto sa 277 bodova, ispred „Niša“ (226), „Besne kobile“ iz Vranja (218) i „Kraljevice“ iz Zaječara (156). „Oksidženu“ je pripalo i najviše medalja (8), a slede „Niš“ (7), „Besna kobila“ (7) i „Kraljevica (5).

- Najvažnije je da je Tvrđava bila puna dece na rolerima i da su skijaški klubovi iz Vranja i Zaječara nastupili sa ukupno 28 takmičara, što potvrđuje da se u ovim gradovima radi s najmlađima i da postoji skijaški potencijal s kojim treba računati, - rekao je Bratislav Veljković (Niš), koordinator takmičenja.

Tradicionalni pokrovitelj Slalom-roler kupa u Nišu je Gradska opština Crveni krst.

 

Galerija slika

Komentari