Vesti Pet savršenih zimskih destinacija u Evropi

Pet savršenih zimskih destinacija u Evropi

| 23.12.2013. | dreamland.rs
5n430

Decembar je mesec kada se sa prvim snegom javlja i pitanje gde i na koji nacin bismo najbolje mogli da doživimo zimsku ili skijašku idilu. Ponuda je bezbroj ali verovatno svakog ljubitelja snega zanima koje to destinacije pored skijanja nude i zabavu više.

Pitali smo naše prijatelje iz turističke agencije Dream Land gde bi mogli da vas pošaljemo ukoliko želite da spojite romantiku i skijanje, na kojim to mestima možete da posle skidanja skijaškog odela uskocite u krpice najpoznatijih kreatora, koje odmaralište  je idealno ukoliko ste strastveni skijaš koji bi se oprobao na zahtevnim stazama i gde u komšiluku za malo novca možete da se provozate stazama Svetskog kupa.

NAJBOLJE ZA... ZALJUBLJENE -  Zell am See, Austrija

Ovde je romantika zagrantovana. Ušuškan  pored jednog od najčistijih jezera na svetu, okružen planinama i glečerom Kaprun, gradić Zell am See je jedinstven praznik za oči i dušu. Pored skijanja, klizanja, planinarenja, uživanja u ekstremnim sportovima, vreme možete da iskoristite obilazeći razne zanimljivosti u gradu. Poseban doživljaj je šetnja pored jezera, a ukoliko je zaleđeno, ugođaj će biti još lepši. Samo zamislite veče uz vino pored kamina…


NAJBOLJE ZA... PORODICE  - Bad Klajnkirhajm, Austrija

Najveće uživanje na porodičnom odmoru je kada su vam deca srećna. Zbog toga je Bad Klajnkirhajm brilijantna opcija ako želite da vam mališani uživaju. Ovo je udobno porodično odmaralište koje nudi mir i tišinu. Blage padine pogodne su za početnike i srednje skijaše, a dobar izbor aktivnosti namenjenih deci učiniće im odmor zanimljivijim, a vama još lepšim. Vrhunska usluga i kvalitet samo će vas još više obradovati i učiniti ovaj odmor nezaboravnim.


NAJBOLJE PO... CENI – Bansko, Bugarska

Veliki broj usluga uz to i niske cene glavni su razlozi zbog čega je ovo zimovalište poslednjih godina izuzetno popularno. Ovaj  ski - centar jedan je od najvećih na Balkanu, a da je zaista izvanredan govori i podatak da su ga projektovali austrijski stručnjaci po najnovijim standardima. Jedna od staza je promovisana od strane čuvenog skijaša Alberta Tombe i nosi njegovo ime. Takođe, od 2009. u Banskom se održava ženska trka u spustu i super G, a od 2011. muški slalom i veleslalom, što predstavlja sjajnu preporuku za dobre skijaše. Kvalitet usluge je izrazito visok kao i raznovrsnost ponude hotela i usluga koje pružaju izvanredan ugođaj. Jedna od prednosti je i sama blizina Banskog, kao i to da govorna barijera nije prevelika.

NAJBOLJE ZA … ŠOPING - LIVINJO, Italija

Ovo mesto još od 16. veka predstavlja slobodnu poresku zonu. Dakle, kupovina u duty-free radnjama biće idelan izbor ukoliko ste šopingholičar. Naravno, ovo nije jedina prednost. Livinjo je jedan od najviših ski centara u regionu, a zbog snega koji ga prekriva sedam meseci godišnje, zasluženo nosi naziv “mali Tibet”. U samom centru Livinja  nalazi se i “Iceplace”- otvoreno klizalište na ledu, a široke staze učiniće da se osećate kao da ste sami.

NAJBOLJE ZA….. NAPREDNE SKIJAŠE - ALPE D’HUEZ, Francuska

Ako želište da se provozate najdužom stazom u Evropi našli ste svoju destinaciju. La Saren staza duga 16 km spušta se do Seren glečera, a trebaće vam sat vremena da biste je prešli. Najviši vrh skijališta Alpe d’Huez nalzi se na 3300 metara nadmorske visine pa će ljubitelji strmih i uzbudljivih staza zaista moći da uživaju. Posebno iskustvo je noćno skijanje. Nema brige ni za početnike jer ovde postoji i besplatna škola za njih. Ako uz to dodate i noćni žvot, ovo mesto zaista nudi  za svakog po nešto.


Ukoliko niste pasionirani ljubitelj skijanja ili ste možda već posetili pomenute destinacije, raznovrsniju ponudu možete pronaći na sajtu turističke agencije Dream Land, a Turistički vodič koji imate na raspolaganju može vam pomoći u lakšem odabiru destinacije. Najšaljivije i najzanimljivije činjenice na svetu možete pronaći na stranici Da li ste znali, dok Novogodišnja putovanja, Prolećna putovanja i Leto 2014 prelistajte na stranicama koje su namenjene najdivnijim putovanjima – Putovanjima iz snova!

Srećan put!

 

 

Komentari