Vesti Održano skijaško takmičenje "Zlatni orao Durmitora 2015."

Održano skijaško takmičenje "Zlatni orao Durmitora 2015."

Durmitor | 03.03.2015. | durmitor.rs
zlatnioraodurmitora1

Crnogorski skijaši iz ski klubova „Smiljevica“ iz Berana, „Bjelogrivac“ iz Mojkovca, „Bjelasica“ iz Kolašina, „Rudar“ iz Pljevalja, „Javorak“ iz Nikšića, „Trojeručica“ iz Bara, „Podgorica“ iz glavnog grada i domaćeg „Durmitora“ slalomskom vožnjom otvorili su u subotu na Savinom kuku ponovo oživjelu, nekad prestižnu skijašku manifestaciju „Zlatni orao Durmitora“.

Takmičilo se njih 64. u ženskoj i muškoj konkurenciji, od juniora do najmlađih pahuljica i poletaraca. Trka se odvijala na veoma dobro pripremljenoj stazi koja je omogućila jednake uslove svim akterima. I sve ostalo što predviđaju pravila omogućili su organizatori, Crnogorski skijaški savez, Ski klub „Durmitor“ iz Žabljaka uz, ne samo pokroviteljski doprinos domaćina iz Turističkog centra „Durmitor“.

-Anja Bulatović iz Mojkovca i Ivana Milošević iz Bara najbolje su u konkurenciji mlađih odnosno starijih cicibanki. Kod njihovih vršnjaka to su Petar Kasom iz Nikšića i Nemanja Žarković sa Žabljaka.
-Jelena Vujičić sa Žabljaka i Bojana Milošević iz Bara pobjedama su potvrdile primat u konkurencijama mlađih i starijih djevojčica, a u konkurencijama dječaka Jovan Zeljko iz Nikšića i naš najbolji skijaš u mlađim kategorijama Eldar Salihović iz Pljevalja.
-Najbrži junior slaloma bio je Nikola Šćekić iz Berana.
-Ekipni pobjednik je SK „Javorak“ iz Nikšića.

 

Komentari