Vesti Nordijsko skijanje - FIS balkan kup nastavljen trkama u Metsevu u Grčkoj

Nordijsko skijanje - FIS balkan kup nastavljen trkama u Metsevu u Grčkoj

Metsevo, GRE | 23.01.2017. | skijanje.rs
nord srbmetsevojan2017 800x486

Treće ovosezonske Regionalno FIS takmičenje u skijaškom trčanju Balkan Cup održano je proteklog vikenda 21 i 22. januara 2017. u Grčkom skijalištu Metsevo.

I u subotu i u nedelju devojke su vozile trku na 5 km a muškarci na 10 km slobodnim stilom. Takmičari iz Srbije su na ovom takmičenju ostvarili zapažene rezultate.

U muškoj konkurenciji najuspešniji je bio Damir Rastić koji je oba dana trku završio na drugom mestu. Rejhan Šmrković je oba dana bio četvrti. Emir Hrkalović sa velikom željom i borbom upotpunio sjajan učinak reprezentativaca Srbije, zauzevši 7 mesto.

U konkurenciji devojaka, od takmičarki iz Srbije, najuspešnija je bila Anja Ilić sa dva treća mesta. Mlada takmičarka Anastasija Vojvodić je prvog dana bila 14. a na trci drugog dana u nedelje je zauzela 12. mesto i prvi put sa ispid 200 fis bodova.

Od BIH takmičara najzapaženiji su bili Dejana Košarac sa dve pobede i Mladen Plakalović sa dva treća mesta. Od takmičara iz Makedonije najuspešnija devojka je Viktorija Todorovska a u muškoj konkurenciji Darko Damjanovski i Stavre Jada plasmanima na 5 i 6. mesto. Boje Crne gore predstavljala je samo Marija Bulatović koja jeostvarila plasmane oko 15. mesta.

Predhodna dva FIS Balkan Cup takmičenja održana su na skijalištima Bolu/Gerede u Turskoj i Zlatibru u Srbiji. Prema FIS kalendaru, naredno balkan kup takmičenje se održava u BIH na Dvorištima u podnožju Jahorine 28-29. januara. U Februaru su takmilenje na Ravnoj Gori u Hrvatskoj i Mavrovu u Makedoniji. Poslednje takmičenje se održava u martu u Bankom u Bugarskoj.

 

 

Galerija slika

Komentari