Vesti Najava privatizacije Skijališta

Najava privatizacije Skijališta

Beograd | 06.11.2012. | blic.rs
webcamkopaonik3a

Vlada Srbije će dogodine prodati Telekom ako dobije odgovarajuću ponudu, pokušaće da nađe partnera za Jat, Galeniku i Železaru, dok je član vladajuće koalicije iz PUPS-a Milan Krkobabić najavio privatizaciju Skijališta, Skloništa i Aerodroma „Nikola Tesla“.
Aerodorm "Nikola Tesla" u Beogradu.

- Za privatizaciju su spremna preduzeća Skijališta Srbije, Skloništa Srbije, Aerodrom Beograd i Telekom Srbije. Od posebnog interesa za državu, dakle ona koja nisu još spremna za prodaju su PTT, Železnice Srbije i EPS - kaže potpredsednik PUPS-a i novopečeni direktor PTT-a Milan Krkobabić.

Prema saznanjima „Blica”, dogovor da se ova preduzeća dogodine prodaju još ne postoji u Nemanjinoj 11, izuzev Telekoma koji neće otići ispod 2,5 milijardi evra.

Ovo međutim nije prvi put da se pominje prodaja preduzeća koja imaju konkurenciju, budući da je Fiskalni savet ranije ocenio da su Telekom, Skijališta i Galenika dobri kandidati za privatizaciju.

Havijer Suarez iz Svetske banke je rekao za „Blic” da se u okviru zajma od 400 miliona dolara razgovara o prodaji velikih komercijalnih državnih preduzeća u kojima država ne želi da zadrži udeo.

Eekonomisti ocenjuju da državi neće biti problem da nađe kupca za Skijališta, Skloništa, Aerodrom, Galeniku, ako se odluči da ih proda, budući da je reč o profitabilnim ili preduzećima koja mogu da posluju sa dobitkom.


      Kompletna vest na:  www.blic.rs

 

Komentari