Vesti Marko Stevović - Nakon FIS kampa na ski trkama po Južnoj Americi

Marko Stevović - Nakon FIS kampa na ski trkama po Južnoj Americi

| 06.08.2013. | FB Serbia Olympic Team
Marko Stevovicjuzna amerika4801x292

Viza za Zimske olimpijske igre nekad se vadi i na Južnom polu. Tinejdžer Marko Stevović (17) žrtvovao je letnji raspust da bi na „kraju sveta“ pokušao da ostvari normu za nadmetanje na snegu u Sočiju 2014. Talentovani skijaš, koji tek u februaru postaje punoletan, potpuno sam se zaputio u Južnu Ameriku na trening u FIS kampu i niz trka na čuvenim Andima i Kordiljerima!

- Zadovoljan sam pripremama. Sve je odlično, samo je zbog blizine Južnog pola mnogo mračno - poručio je iz Argentine Stevović, koji bi na ZOI mogao da bude najmlađi učesnik.

Višestruki državni prvak u slalomu i veleslalomu učestvovao je na Svetskom prvenstvu u Šladmingu i na Olimpijskom festivalu mladih (EJOF).

- Marko je naš najmlađi reprezentativac u alpskom skijanju. Svoju perspektivnost je pokazao prošle godine kada je ušao u FIS kategoriju i napravio bodove koje do sada nijedan srpski skijaš nije imao u prvoj godini FIS takmičenja - istakao je generalni sekretar Ski saveza Srbije Milan Božić.

Kao nosilac međunarodne olimpijske stipendije, Marko je delegiran iz Srbije za učešće u razvojnom FIS skijaškom kampu u mestu Ushuaija, na krajnjem jugu Argentine, pod rukovodstvom vrsnog menadžera i trenera Markusa Malsinera. Kamp je trajao od 12.07. do 02.08.2013.

Po završetku kampa, od 2.-20. avgusta Marko će nastupiti u seriji FIS trka koje se održavaju u ski centrima Argenitine i Čilea. Razdaljine su ogromne, sa trke na trku se putuje i do pet sati avionom. Radi se o FIS trkama SAC - Južno američkog kupa, na kojima će imati priliku da osvoji nove FIS bodove.

Komentari