Vesti Maribor - Tina Maze osvojila „Zlatnu lisicu“

Maribor - Tina Maze osvojila „Zlatnu lisicu“

MNaribor, Slo | 27.01.2013. | B92
mazemaribor2013

Slovenačka skijašica Tina Maze trijumfovala je na osmom slalomu sezone, održanom pred njenim navijačima u Mariboru. Maze je do sedme pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu došla ukupnim vremenom od 1:33.68 minuta i tako povećala svoju prednost u generalnom plasmanu.

U Mariboru je učestvovala i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović, koja je bila 51. u prvoj vožnji i nije uspela da se plasira u drugu i bori se za bodove.

Drugo vreme, sa 86 stotinki, zauzela je Šveđanka Frida Hansdoter, dok je treća bila Katrin Cetel iz Austrije.

Već posle prve vožnje drugog dana takmičenja u okviru „Zlatne lisice“, Maze je bila ubedljiva, pošto je imala 60 stotinki prednosti u odnosu na Hansdoterovu, dok je Cetelova bila još 31 stotinku dalje. U nastavku, Slovenka je ponovo bila najbolja i bez problema je uspela da se zadrži na čelu, dok je isti raspored bio i na kraju.

Iza najbolje tri našla se Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, a sledile su je Mihaela Kirhgaser iz Austrije, Italijanka Irene Kurtoni, još jedna austrijska skijašica Nikol Hosp i Mikaela Šifrin iz Sjedinjenih Država. Prvih deset kompletirale su Šveđanka Natali Eklund i Vendi Holdener iz Švajcarske.

Na čelu generalnog plasmana Maze sada ima 1.654 boda, a prate je Nemica Marija Hefl-Riš sa 806 i Lindzi Von iz Sjedinjenih Država sa 740. U poretku slaloma, prva je Šifrinova sa 468 bodova, 13 više od Maze.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u utorak u Moskvi paralel slalomom.

 

Komentari