Vesti Majdanpek - Isčekivanje i neizvesnost po pitanju skijanja na Rajkovu

Majdanpek - Isčekivanje i neizvesnost po pitanju skijanja na Rajkovu

Majdanpek | 29.07.2011. | SK Starica - Majdanpek
skstaricalogot

U cetvrtak, 28.7.2011. god., nekoliko najaktivnijih članova i predstavnika Ski kluba "Starica", obavilo je razgovor sa Predsednikom Opštine Majdanpek, Draganom Popovićem, a u vezu sa sanacijom žičare i revitalizacijom ski centra "Rajkovo".

Stvari za sada nisu idealne, ali ima pomaka.


Staze - Čišćenje koje je započeto na inicijativu majdanpečkog ski kluba, za sada ide korektno. Nakon sumnje u kvalitet radova i sumnje u uspešan završetak radova po pitanju čišćenja, članovi ski kluba su obavili razgovore sa predstavnicima JP "Za puteve i gradjevinsko zemljiste Opstine Majdanpek", i došli smo do zajedničkog rešenja da je momcima koji učestvuju u sprovođenju "Javnih radova" potrebna pomoć, kako bi radovi bili kvalitetno odrađeni.

Naišli smo na spremnost i saradnju od strane funkcionera pomenutog predizeća, i nakon neophodne finasijske injekcije od strane Predsednika Opštine, obezbeđen je novac za gorivo i ulje za trimere i motorne testere kojima ce raditi radnici JP "Za puteve i gradjevisko zemljiste Opstine Majdanpek". Radnici ovog predizeća će raditi, tj. rade trimerima, a radnici upošljeni preko "Javnih radova" ce asistirati.

Ovom prilikom se zahvaljujem Predsedniku Opštine Majdanpek - Draganu Popoviću, Ivanu Nikoliću, i ljudima iz lokalnog ogranka JP "Srbijašume" koji su se nesebično uključili u ovaj proces.

Ratrak trenutno nije u funkcionalnom stanju, poslednji put je "radio" 2007. godine. Garaža u kojoj se nalazi je u dosta lošem stanju. Prema nezvaničnim informacijama, Rudnik Bakra Majdanpek je voljan da pomogne sanaciju ratraka.

Žičara je u ovom trenutku najbolnije pitanje.
Prema proceni firme Sam ing iz Bora, koja se bavi sanacijom i montažom ski liftova i ostalih transportnih sistema, za sanaciju majdanpečkog "sidraša" je potrebno oko 4 miliona dinara. Prema rečima Predsednika, Opština trenutno nije u mogućnosti da majdanpečkim skijašima izađe u susret, jer je u obavezi da učestvuje u sanaciji najveće ulice u Majdanpeku, i u izgradnji fiskulturne sale u selu Rudna Glava, opština Majdanpek.
Ali, Predsednik Opstine je obećao da će razgovarati sa generalnim direktorom Rudarsko-topioničarskog basena Bor, u čijem je sastavu i majdanpečki rudnik.

U međuvremenu iz ski kluba se kontaktiralo sa ministrom Oliverom Dulićem, koji je obećao da će rešiti proces prenošenja vlasništva nad zemljištem, sa JP "Srbijašume" na lokalnu samoupravu...

Isčekivanje i neizvesnost po pitanju skijanja u Majdanpeku se, nazalost, nastavljaju.

Komentari