Vesti Madonna di Campiglio - Pobeda Hiršera u trećem slalomu sezone

Madonna di Campiglio - Pobeda Hiršera u trećem slalomu sezone

Madonna di Campiglio, Ita | 18.12.2012. | B92
3trelogo3

Austrijanac Marsel Hiršer (Marcel Hirscher) trijumfovao je na trećem slalom sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u italijanskoj Madoni di Kampiljo. Hiršer je do druge pobede ove sezone, a 14. u karijeri, došao veoma ubedljivo, ukupnim vremenom od 1:42.50 minuta.

Uz aktuelnog osvajača velikog Kristalnog globusa na podijumu su se našli Nemac Feliks Nojrojter i Naoki Juasa iz Japana.

U prvoj vožnji Hiršer je imao samo šest stotinka prednosti u odnosu na Nojrojtera, dok je treći bio domaći skijaš Kristijan Devile, koji je bio još pola sekunde dalje. U nastavku, Juasa, koji je bio tek 26. u prvoj vožnji, je bio sjajan i uspeo je da se zadrži u vođstvu sve dok na red nisu došla najbolja dvojica. Nojrojter je 61 stotinku ispred njega, da bi Hiršer bio klasa za sebe, pošto je Nemca ostavio više od jedne i po sekunde iza sebe.

Austrijanac je tako nastavio sa odličnim rezultatima u tehničkim disciplinama ove sezone, pošto je sve trke u slalomu i veleslalomu završio među najboljom trojicom. Iza njega, Nojrojtera i Juase u Madoni di Kampiljo je sledio Šveđanin Andre Mirer, ispred domaćeg skijaša Manfreda Melga, Švajcarca Markusa Fogela i Rajnfrida Herbsta iz Austrije. Prvu desetoricu kompletirali su Norvećanin Leif Kristijan Haugen, Ted Ligeti iz Sjedinjenih Država i Hrvat Ivica Kostelić.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 614 bodova, a prate ga Hiršer sa 560 i Ligeti sa 537. Hiršer je prvi u poretku slaloma sa 240 bodova, ispred Mirera koji ima 200.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se spustom u italijanskom Bormiju 29. decembra, dok je naredni slalom zakazan za 6. januar na zagrebačkom Sljemenu.

Galerija slika

Komentari