Vesti Lokve - Počinje sezona skijanja u ski centru iznad Berana

Lokve - Počinje sezona skijanja u ski centru iznad Berana

Lokve, Berane | 07.01.2019. | vijesti.me
llokve 1000x608

Sezona skijanja u ski centru Lokve kod Berana počeće 07. januara 2019, a ljubitelje zimskih sportova očekuju dobri uslovi za sport i rekreaciju, saopšteno je iz uprave ovog ski centra.

Skijaliste Lokve koje se nalazi na planini Cmiljevici, na četrnaestom kilometru od Berana, odmah pored magistralnog puta za Rožaje, radiće svakog dana od 10 do 16 sati.

„Prethodnih dana pala je dovoljna količina snijega, tako da će sjutra zvanično početi skijaška sezona na Lokvama. I danas pada snijeg, tako da očekujemo da će sjutra uslovi biti idealni za skijanje “, kazao je vlasnik Ski centra Lokve Dejan Guberinić.

On je za prvi dan skijaške sezone najavio poklon iznenađenje za posjetioce.“Za sve posjetioce našeg ski centra sjutra će biti besplatn ski pas”, rekao je Guberinić.

Narednih dana cijena dnevnog ski pasa biće 10 eura za odrasle, a za djecu 7 eura, dok je ta cijena niža za porodice od tri i više članova, koje se odluče da dan provedu na Lokvama.

Hotel Lokve je je još uvijek u fazi rekonstrukcije, tako da neće biti u funkciji ni ove godine, ali su ljubiteljima skijanja na ovom lokalitetu na raspolaganju privatni restorani i ugostiteljski objekti.

Ski centar Lokve raspolaže žičarom dvosjedežnicom i tri staze ukupne dužune od oko pet kilometara. Beranac Dejan Guberinić je ovaj ski centar kupio prije dvije godine i njegovi planovi za njegovu turističku valorizaciju i u zimskom i u ljetnjem periodu su vrlo ambiciozni.

“Vratićemo ovm ski centru onaj značaj koji je imao kada je otvoren, i kada je predstavljao biser za čitav region” – kazao je Guberinić.

Iz Skijaškog kluba “Vojo Maslovarić” najavili su da će ovih dana početi sedmodnevna škola skijanja. Polaznici škole tokom sedmodnevne obuke imaće popust na cijene ski-pasa.

Otvaranje ski-centra “Lokve” i početak sezone skijanja u opštini Berane vide kao prvi korak da se tokom cele godine ovde odvijaju razne turističke aktivnosti.

“Iz ugla lokalne samouprave, ali i iz ugla svih građana Berana i okolnih opština, izuzetno je značajno što su “Lokve” ove godine počele da rade, zajedno sa još nekim sadržajima koji su otvoreni u blizin”, kazao je savetnik predsjednika opštine Darko Stojanović.

    Izvor: vijesti.me

 

Komentari