Vesti Košutnjak, Beograd - "Olimpijski dan" 14. juna od 12 časova

Košutnjak, Beograd - "Olimpijski dan" 14. juna od 12 časova

Košutnjak, Beograd | 12.06.2014.
olimpijskidan2014

"Olimpijski dan" će se održati  u subotu 14. juna od 12 časova u Košutunjaku u Beogradu pod sloganom, "Budimo humani - pobedimo zajedno".

"Olimpijski dan" se organizuje u 205 zemalja i njime se obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). OK Srbije organizuje "Olimpijski dan" 11 godinu za redom u saradnji sa "Mekdonaldsom" top partnerom MOK koji je sponzor ove manifestacije u celom svetu.

Tom prilkom predstaviće se i mladi olimpijci koji će učestvovati na letnjim Olimpijskim igrama mladih u avgustu u Nankingu u Kini.

Cilj je i podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha. Promoter ovogodišnjeg "Olimpijskog dana" biće proslavljeni atletičar Emir Bekrić.

U Košutnjaku će se održati trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom na 200 metara, trka zadovoljstva na 3.600 metara, kao i porodična i štafetna trka.

Za sve učesnike obezbđene su majice "Olimpijskog dana", kao i brojne nagrade sponzora.

 

Galerija slika

Komentari