Vesti Kopaonik - Skijanje do Uskrsa popust na ski-pas od 50%

Kopaonik - Skijanje do Uskrsa popust na ski-pas od 50%

Kopaonik | 07.04.2013. | novosti.rs
kgb2480

Kategorije

Sezona skijanja na Kopaoniku počela je 6. decembra 2012, a to znači da ski-centar, u kontinuitetu, radi 120 dana. Prema prognozama meteorologa, april će biti hladan, pa će, ukoliko bude zainteresovanih skijaša, u Srbiji moći da se skija kao na Alpima - do 1. maja! Sezona na Kopaoniku mogla bi da traje rekordnih 150 dana. 

Od ponedeljka 8. aprila 2013. na Kopaoniku će na postojeći popust biti dodato jos 30%, tako da će turisti imati 50%, a lokalno stanovnistvo 65% popusta.  U tom periodu će raditi Karaman greben, Pancic i Duboka 2.  Ski karte mogu da se kupe na prodajnim mestima u „Sici“, Upravnoj zgradi Skijališta Srbije, kao i u Dolini sportova na Kopaoniku. Takođe, ski pas može da se poruče preko portala E kupi (www.ekupi.rs), kao i u prodavnici Beosport u Sava Centru u Beogradu.

- Sve dok ima snega i skijaša održavaćemo neke staze na Kopaoniku - kaže Ana Jovanović iz JP „Skijališta Srbije“. - Trenutno, na stazama ima od 20 do 60 santimetara snega, ali sistemi za veštačko osnežavanje rade kako bi održavali sneg tamo gde je potrebno.

April je idealno vreme za skijanje, jer dan dugo traje, a od 8. aprila skijaši imaju popust na ski-pas od 50 odsto. Sa upola jeftinijom kartom ljubitelji skijanja mogu da se spuštaju niz najpopularnije staze: Karaman greben, Pančić i Duboku 2.

Inače, Kopaonik je ove godine oborio sve rekorde, jer je do ove nedelje, a sezona još nije gotova, prodato 350.000 skijaških dana. Tokom čitave prošlogodišnje sezone prodato je 331.315 skijaških dana. Sezona, koja je 13. decembra otvorena na Staroj planini, još uvek traje. Na ovoj planini prodato je 35.469 skijaških dana.

- Ovo je najsupešnija skijaška sezona do sada - kaže Ana Jovanović. - Tome je umnogome doprineo sistem za veštačko osnežavanje, ali i razne akcije koje smo sprovodili u saradnji sa hotelijerima i školama skijanja.

 

Komentari