Vesti Kopaonik - Otvaranje pogona za prečišćavanje otpadnih voda

Kopaonik - Otvaranje pogona za prečišćavanje otpadnih voda

Kopaonik, Brus | 16.12.2015.
rendara1 480

U četvrtak 17. decembra 2015. na istočnoj strani Kopaoniku na lokaciji Rendara otvara se pogon za prečušćavanje otpadnih voda za deo Kopaonika koji pripada opštini Brus - Jaram i Srebrnac.

Izvedeni su radovi na izgradnju cevovoda od Srebrnca do Rendare u dužini od četri kilometara, montažu kolektora za sakupljanje otpadnih voda, kao i iskopavanje nekoliko arterijskih bunara iz kojih će se buduće turističko naselje „Srebrnac“ snabdevati vodom za piće. Izgrađena je moderna Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, prve te vrste na Kopaoniku.

Realizacijim ove investicije, pored ekološkog značaja, Opština Brus će lokacije Jarm i Srebrnac učiniti znatno privlačnijom za buduće investitore. Ovu investiciju vrednu 3.000.000 evra, u saradnji sa opštinom Brus, finansirala je belgijska kompanika "Vizion".

Belgijanci od 2015 do 2020 godine planiraju gradnju turističkog kompleksa na „Srebrncu“ a koja obuhvata izgradnju hotela, apartmana i drugih turističko-sportskih objekata na površini od 100.000 kvadrata. Pre početka izgradnje turističkog naselja žele da se izgrade svi potrebni infarstrukturni objekti.

    Fotografije sa početka radova:

Galerija slika

Komentari