Vesti Jahorina - U februaru mesecu dobar sneg i niske cene

Jahorina - U februaru mesecu dobar sneg i niske cene

Jahorina | 03.02.2015. | oc-jahorina
jah03022015593

Obzirom da je na Jahorini mesec januar ostavio sjajan skijaški trag sa dobrim uslovima za skijanje, u  februar se, zahvaljujući dobrim januarskim “temeljima”, ulazi i nastavlja sa novim izazovima koje planina Jahorina  donosi ove zimske sezone. 

Analizirajući prethodne godine može se sa sigurnošću tvrditi da je ova zimska sezona donela idealnu količinu i kvalitet snega koji su omogućili izvanredne uslove za zimske aktivnosti.

Uprkos dovoljnim prirodnim padavinama sistem za veštačko osnežavanje je u funkciji svako veče, kada su odgovarajući temperaturni minusi, jer je cilj osigurati skijanje tokom cile zimske sezone.

U utorak 3. februara 2015. je na Jahorini sunčano vreme sa odličnom vidljivošću, a poznato je da u takvim vremenskim uslovima jahorinski prizori su bajkoviti i raj za oči. Visina snega dostiže 140cm na stazama koje su uređene i spremene da dočekaju sve skijaše. Vertikalni transport je u funkciji i omogućava skijanje na svim stazama.

Jahorina je idealna destinacija za beg od užurbanog gradskog života jer pruža potpuni mir i pravi ugođaj za odmor. Šetnje na čistom vazduhu, panoramske vožnje šestosedom, vožnja motornim sankama i mnogi drugi sadržaji zasigurno privlače veliki broj posetilaca na ovu planinu, koja pored aktivnosti na snegu nudi odličnu ponudu smeštaja i wellness programa u hotelima.

Noćno skijanje se nastavlja i u februaru mesecu. Sredom, četvrkom i petkom na osvetljenoj stazi Poljice svi skijaši uživaju u noćnom skijanju, a cena ski pass-a je 15KM.

Subotom i nedeljom  iz Sarajeva do Jahorine putnike prevozi kompanija Centrotrans Eurolines sa polaskom u 8.30 sa Ilidže. Povratak je sa Jahorine u 16.00. Povratna karta za odrasle iznosi 7 KM.

Cene smeštaja u jahorinskim hotelima su snižene u mesecu februaru i do 50% u odosu na januarske cene, a hotel "Bistrica" u svojoj ponudi smeštaja na bazi noćenja sa doručkom izdvaja cenu od 28.60 EUR za mesec februar. Gosti koji borave najmanje tri dana u hotelu “Bistrica” ostvaruju dodatni popust od 20% na ski pass.

 

Galerija slika

Komentari