Vesti Jahorina - Dobri uslovi za martovsko skijanje

Jahorina - Dobri uslovi za martovsko skijanje

Jahorina | 18.03.2015. | palelive.com
skijas640x389

Visina sežnog pokrivača na Jahorini iznosi 180 centimetara, a temperatura vazduha minus tri stepena Celzijusova, uz vetar koji duva brzinom od četiri metra u sekundi, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina". Do kraja sedmice preovladavaće sunčano vreme.

Radno vreme vertikalnog transporta je od 9.00 do 16.30 časova, a poslednja vožnja žičarom je u 16.15 časova.  U funkciji su šestosjedi "Poljice", "Ogorjelica" i "Skočine", kao i liftovi "Poljice" i "Olimpik" i bebi-lift.

Noćno skijanje na Jahorini će do 28. marta biti održavano samo subotom po ceni ski-pasa od 12 KM, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina". Noćno skijanje je moguće samo subotom na stazi Poljice od 18.00 do 21.00 čas, a termini sredom, četvrtkom i petkom su otkazani.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" navode da će kompanija "Centrotrans Eurolajns" do kraja marta subotom i nedjeljom organizovati prevoz putnika na relaciji Sarajevo-Jahorina. Polazak je u 8.30 časova sa Ilidže, ispred Doma zdravlja, sa usputnim stajalištima Stup, Nedžarići, Alipašino Polje, Otoka, Socijalno, Pofalići, Zemaljski muzej, Skenderija, Drvenija, Vijećnica, Pale, Jahorina. Povratak sa Jahorine je u 16.00 časova, a cena povratne karte košta sedam KM za odrasle i pet KM za decu.

Tokom vikenda 14. i 15. marta 2015. je održano Otvoreno prvenstvo BiH u alpskom skijanju. U subotu su vožene trke veleslaloma, a u nedelju trke slaloma. Nastupilo je više od 120 takmičara raznih uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizatori Otvorenog prvenstva BiH su bili Smučarsko-planinarsko društvo "Jahorina" zajedno sa Smučarskim savezom BiH. u saradnji sa OC Jahorina.

 

Komentari