Vesti Izložba "PARALLELSLALOM" u ski-muzeju u mestu Werfenweng kod Salzburga

Izložba "PARALLELSLALOM" u ski-muzeju u mestu Werfenweng kod Salzburga

Werfenweng, AUS | 20.05.2016. | bihski.com
BenniRaich 592x360 2

Prolazeći kroz crvene i plave štapove na ulazu, ex-ski-šampioni Benjamin Raich i Marlies Schild, sad već braćni par, su u čast 20-godišnjice ski-muzeja  Werfenweng, Salzburg otvorili izložbu pod nazivom "Parallelslalom".

Tom prilikom ski par Raich je poklonio muzeju svoje medalje i trofeje, ski-kacige, ski-odela kao i startne brojeve koje su šampioni nosili na zvaničnim trkama. Nihove fotografije sa prvih koraka na skijama i sa takmičenja u detinstvu su deo ove postavke. Naravno tu su i mnogobrojna pisma obožavaoca.

Izložba "Parallelslalom" će biti otvorena do 31 oktobra i onda kreće na turneju po Austriji. Ako ste u prilici, postite ovaj ski muzej.

Salzburger Landes-ski-muzej pokriva sve od početka "belog sporta" do najnovijih tehnoloških dostignuća našeg vremena. Ovaj muzej postoji već 20 godina i ima oko 7.000 posetilaca godišnje.

"FIS Landes ski museum" se nalazi u mestu Werfenweng, oko 50 km južno od Salzburga. Od 01. maja do 31. oktobra muzej radi sredom, petkom i nedeljom od 13:00 do 17:00 h. Cana ulaznice je 4. eur.

Detaljnije na: www.skimuseum.at

 

Komentari