Vesti Inline Alpine slalom - U Knjaževcu nastavljen Inline kup Srbije

Inline Alpine slalom - U Knjaževcu nastavljen Inline kup Srbije

Knjaževac | 24.08.2016. | SK Besna kobila
rk knj avgust2016 3 640x389

U nedelju 21. avgusta 2016. u Knjaževcu je vožena treća trka u okviru Inline kupa Srbije. Organizator i domaćin trke bila je Dečija akademija sporta Super junaci iz Knjaževca. Ovo je bila prva trka ovog tipa u Knjaževcu, a domaćini su dobili sve pohvale za organizaciju.

Ušestvovalo je 60 takmičara iz Knjaževca, Niša, Pirota, Kragujevca i Vranja. Viđene su veoma interesantne vožnje i velike borbe za medalje. Ali najveći uspeh je druženje dece, stvaranje sportskog duha i podizanje ovog sporta na viši nivo. S obzirom da je jedna od disciplina roler sporta od ove godine ušla u porodicu olimpijskih sportova to treba maksimalno iskoristiti i ovakvim trkama raditi na promociji roler sporta.

Najviše uspeha imali su takmičari Skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja i Sportskog kluba Oxigen iz Niša. Prvi su osvojili 4 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih medalja. Nišlije 5 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane medalje. Domaćini su osvojili dve zlatne medalje, dok su
takmičari Skijaško-Snoubord kluba Stara planina iz Pirota osvojili dve srebrne medalje.

Sledeće trke su na Besnoj kobili 03. i 04. septembra gde se voze slalom i veleslalom, pa 11.09. u Nišu. Saradnja ovih klubova je primer kako treba sarađivati i podizati ne samo ovaj, nego sport uopšte. Nesebična međusobna pomoć u organizaciji trka je za svaku
pohvalu.

Imajući u vidu da je Inline Alpine Slalom postao nezaobilazni letnji trening i najboljim Svetskim skijašima pravo je čudo da se i ostali naši skijaški klubovi ne uključuju u ovaj program. Dokaz za to možete pogledati na zvaničnoj instagram stranici jedne od najboljih skijašica današnjice Tine Weirather ( https://www.instagram.com/p/BHefavRDppg/ ).

 

Galerija slika

Komentari