Vesti FIS South East Europian Cup - novi regionalni projekat takmičenja u alpskom skijanu

FIS South East Europian Cup - novi regionalni projekat takmičenja u alpskom skijanu

| 11.06.2015. | skisavez.com
fisW02

Tokom nedavno održane FIS Kalendarske konferencije u Varni u Bugarskoj (03.-06.06.2015.) razgovaralo se i o novom regionalnom projektu takmičenja FIS Kupu jugoistočne Evrope u alpskom skijanju (FIS South East Europian Cup).

Predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević je održao sastanke sa predsednicima većine zemalja iz okruženja i šire od  Albanije i Turske preko Bugarske i Rumunije do Slovenije. Održan je sastanak sa Janezom Flereom, Peterom  Gerdolom i Josefom Zenheausernom u prisustvu Dana Mihoca predsednika Rumunskog saveza na kome su definisane sve smernice i pravac rada na organizaciji i pravilima novog FIS South East Europian Cup-a.

Očekuje se da se na jesenjem kongresu FIS-a u Zurichu usvoji kalendar i da se sa takmičenjima FIS South East Europian Cup krene već od ove sezone. Projekat ima apsolutnu podršku svih zemalja regiona, kao i samog vrha FIS-a.

Skijaški savez Srbije na FIS kalendarskoj konferenciji u Varni je bio prisutan u sledećem sastavu:
1. Vladeta Radivojević, Predsednik SSS
2. Milan Božić, generalni sekretar SSS
3. Stevan Marinković, tehnički delegat SSS
4. Jugoslav Milošević, član IO SSS
5. Božidar Stošić, član IO SSS
6. Radojko Jelisijević, Predsednik Nordijskog odbora
7. Severin Pavlović, tehnički sekretar SSS

Božidar Stošić i Milan Božić su pokrivali alpsko skijanje. Jugoslav Milošević je prisustvovao sastancima za paraolimpijsko skijanje i media service.
Severin Pavlović je učestvovao u radu Snowboard komisija, a Radojko Jelisijević je bio na sastancima za nordijsko skijanje.
Stevan Marinković je bio na svim sastancima komiteta tehničkih delegata, homologacija i pravila i kontrola u alpskom skijanju.
Vladeta Radivojević je prisustvovao svim različitim sastancima po potrebi.

 

Komentari