Vesti Durmitor tokom prvomajskih praznika

Durmitor tokom prvomajskih praznika

Žabljak, Durmitor | 08.05.2013.
durmitor29042013138640

Kategorije

Povezane strane

Na Durmitoru u za prvomajske praznike 2013. nije bilo skijanja. Skijališta Javorovača i Savin kuk ne rade, snega u donjim delovima staza nema. Tokom vikenda žičare rade za panoramsko razgledanje.

Međutim na severnim stranama visina snega je i dalje velika, i putevi do nekih sela su i dalje neprohodni. Tako na primer put Žabljak - Plužine preko sela Mala Crna Gora je probijan tokom dana praznika, a sneg je u predelu Dolovi imao visinu i do 9 m iznad puta, što svedoče slike od 29. aprila 2013. koje su poslali posetioci sajta.

Fotografisan je i novoizgrađeni ski lift u okviru kampa Razvršje daljen 2km od Žabljaka. Pogledajte galeriju slika...

 

Žabljak će predstojeću letnju sezonu biti bogatiji za potpuno renovirani hotel „Žabljak“ u samom centru grada, koji će svoja vrata otvoriti sredinom juna 2013, kao i za novi motel na mostu na Đurđevića Tari. Za ljubitelje extremnog turizma pored mosta na Đurđevića Tari biće postavljen „Zip Line“ (spuštanje na sajli preko kanjona Tare), jedan od najvećih u Evropi.

Inače, svi hoteli u ovom gradu su ovih dana otvoreni, a ako je suditi po interesovanju gostiju turistička 2013. biće rekordna. Žabljak će u hotelskom smeštaju za sezonu imati oko 800 kreveta, dok u privatnom smještaju ima oko 450.

Cene u hotelima za glavnu turističku sezonu na bazi polupansiona kreću se od 24 do 45 eura u zavisnosti od kategorije hotela, dok u privatnom smještaju cijene po osobi kreću se od 8 do 15 eura u zavisnosti od kategorije i lokacije.

Komentari