Vesti Durmitor - Ski sezona počinje 20. decembra

Durmitor - Ski sezona počinje 20. decembra

Žabljak | 07.12.2012. | dan.co.me
durmitor10528a2

Ski-centar „Savin kuk“ na Durmitoru je spreman za sezonu, rekao je zakupac skijališta Vukomir Marjanović. – Planiramo da nakon 20. decembra organizujemo promotivno skijanje, kad će jednodnevni ski-pas koštati svega pet eura. To će biti zvanični početak zimske turističke sezone na Durmitoru – rekao je Marjanović.

On je kazao da će jednodnevni ski-pas koštati 15 eura, a za djecu do 12 godina osam eura, koliko i ski-pas za noćno skijanje. Sedmodnevni ski-pas košta 85, a sezonski 300 eura.

– Tehnička priprema svih žičara i ski-liftova, kao i ugostiteljskih i drugih pratećih objekata je završena, formirane su cijene, angažovana stručna radna snaga, a ovih dana očekujemo da se okončaju i obavezni administrativni poslovi, kako bismo od Ministarstva održivog razvoja dobili dozvolu za rad – rekao je Marjanović za „Dan” i dodao da su problemi koji duže prate rad skijališta otklonjeni, ili ih rješavaju nadležne institucije.
– Dokumentacija za dozvolu sadrži izvještaje stručnjaka o ispitivanju čeličnih sajli i električnih instalacija na žičarama, polisu osiguranja putnika i ugovore o angažovanju Gorske službe spasavanja i službe hitne medicinske pomoći, kao i ugovor o zakupu skijališta, koji je do detalja precizirao prava i obaveze zakupca i zakupodavca – rekao je Marjanović, ističući da očekuje uspješnu sezonu.
– Tim prije što je visina snijega u podnožju dostigla skoro metar, a na vrhu je znatno veća. Uz to, meteorolozi za naredne dane najavljuju nove sniježne padavine.
    V.Š.

CTU UPOZORAVA - Kasne pripreme za zimsku sezonu
Crnogorsko turističko udruženje CTU zvanično je juče zatražilo da Ministarstvo turizma što prije definiše stanje na skijalištima i intenzivira pripreme zimske sezone, saopošteno je nakon sastanka članica tog udruženja.
– Sva ulaganja i planovi za zimsku sezonu gube na značaju ukoliko se ne precizira stanje i način funkcionisanja skijališta koja su javno dobro, bez obzira na to ko je titular svojine – navodi se u dopisu Ministarstvu.
Hotelijeri smatraju da promociju zimske ponude treba poboljšati, pa su predložili zajednički sastanak, na kojem bi učestvovali i predstavnici Nacionalne turističke organizacije, a na kojem bi iznijeli svoj plan promotivnih aktivnosti.
    D.M.

Komentari