Vesti Biatlon - Ole Ajnar Bjerndalen nastavlja karijeru još dve godine

Biatlon - Ole Ajnar Bjerndalen nastavlja karijeru još dve godine

| 08.04.2016. | b92.net
oslo2016.no

Najuspešniji zimski olimpijac svih vremena Ole Ajnar Bjerndalen (Ole Einar Bjørndalen) objavio je da se ne povlači iz biatlona, već da će nastaviti karijeru još dve godine. Mnogi su očekivali da će sezona iza nas biti poslednja u karijeri legendarnog Norvežanina, ali je on posle sjajnih rezultata na Svetskom prvenstvu u Oslu odlučio da ipak nastavi da se takmiči. Na svom terenu, Bjerndalen je prošlog meseca osvojio jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Bjerndalen je u utorak objavio da će mu u narednom periodu porodica biti u prvom planu, pošto sa svojom izabranicom Darijom Domračevom čeka dete, i da mu je cilj da se nađe na Zimskim igrama u Pjongčangu 2018. godine i potom povuče.

Norvežanin je takođe zbog nastavka karijere odrekao članstva u Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), koji je objavio da prihvata takvu odluku.

42-godišnji Bjerndalen je do sada osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, a 13. ukupno, što ga od Igara u Sočiju 2014. godine čini najuspešnijim olimpijcem u istoriji.

Domračeva, beloruska biatlonka i trostruka olimpijska šampionka, objavila je da planira da se vrati takmičenjima do sledećeg januara, pošto bi trebalo da se porodi u oktobru. Beloruskinja je propustila celu proteklu sezonu zbog mononukleoze.

     foto: oleeinarbjorndalen.com

Komentari