Vesti Biatlon - Na SP u Finskoj naši orlovi zaostali u magli

Biatlon - Na SP u Finskoj naši orlovi zaostali u magli

Kontiolahti, FIN | 21.03.2015. | zurnal.rs
biatlonhe2015640

Nedavno je u Finskom ski centru Kontiolahti završeno IBU Svetsko prvenstvo u biatlonu (04-15.03.2015.). Francuzi su bili najspešnija nacija u desetak dana nadmetanja elitnih biatlonaca sa ukupno pet odličja od kojih tri zlata.

Na ovom prvenstvu su naši "orlovi" zaostali u magli.

Ovaj šampionat je obeležilo senzacionalno zlato Ekatarine Jurlove u indivoidualu na 15km. Dok je Gabriela Suokalova uveliko proslavljala pobedu, anonimna Ruskinja, koja je startovala sa rednim brojem 93, savršenim gađanjem srušila je radost Čehinje.

Zanimljivo je da trostruka Olimpijska šampionka iz Sočija i trenutna liderka Svetskog kupa Darja Domračeva nije uspela da izbori niti jedno odličje u Finskoj.

Na domaćem snegu nije se proslavila ni Kaisa Makarainen, braniteljka Kristalnog globusa, osvojivši samo bronzu u individualu.


Orlovi zaostali u magli

"Orlovi" na SP u Kontiolahtiju nisu prikazali ništa novo u odnosu na rezultate koji se postizali tokom čitave sezone. Iako je trener Almir Džeković sa optimizmom najavljivao učešće naša četiri reprezentativca, pre svega Damira Rastića i Edina Hodžića, ni oni niti Dejan Krsmanović i Ajlan Rastić nisu uspeli da pobegnu od svetlosti fenjera.

Nažalost, najbolji plasman je tek 84. mesto Hodžića u individualu na 20km. Čak i uz samo jedan promašaj Edinov zaostatak bio je preko norme za Svetski kup koja iznosu 15 procenata u odnosu na vremenski prosek prve trojice na trci.

Vrhunac neuspeha je poslednje mesto u štafeti u kojoj su naši predstavnici zbog prevelikog kašnjenja sklonjeni sa staze kako ne bi smetali ostalim takmičarima.

Galerija slika

Komentari