Vesti Biatlon - Milanko Petrović najavio kraj karijere zbog isključenja trenera iz Saveza

Biatlon - Milanko Petrović najavio kraj karijere zbog isključenja trenera iz Saveza

| 27.02.2014. | zurnal.rs
jan20133480x292

Na zasedanju predsedništva održanom 19.2.2014. u Sjenici doneta je odluka da se Tihomiru Milosavljeviću, treneru Milanka Petrovića, zabrani da, ispred Biatlon saveza Srbije, učestvuje na svim takmičenjima, uključujući i međunarodne megdane.

To praktično znači da je Tihomir bez dozvole BSS pomagao našem olimpijcu u maratonskoj trci na Igrama u Sočiju i da naš najbolji biatlonac na naredna tri okršaja Svetska kupa, koliko je preostalo do kraja sezone, mora da ide sam. Naravno, i na svim ostalim takmičenja, dok je na snazi odluka BSS, trebalo bi da se pojavi bez svog dugogodšnjeg stratega kome je onemogućeno da dobije akreditacije.

Vest koja ga je zadesila na Olimpijskim igrama u Sočiju svakako da nije Petrovića mogla da ostavi ravnodušnim.

Veoma sam uznemiren zbog svega što se dogodilo. Jednostavno, ne mogu da idem na takmičenja bez trenera kome verujem i sa kojim sam utvrdio određeni sistem rada i napretka. Naša saradnja se pokazala uspešnom što potvrđuju bodovi koje već dve sezone sakupljamo u Svetskom kupu, kao i medaljama na Univerzijadi, odnosno osmim mestom na Evropskom prvenstvu. Problemi koji postoje, ne potiču od nas, niti su između Tihomira i mene, nego su samo stvoreni od strane ljudi u Savezu, na čelu sa Milivojem Ilićem – istakao je Petrović.

Zamešateljstva sa BSS počela su pre dve godine kad je Milosavljević smenjen sa mesta trenera reprezentacije na zahtev članova nacionalnog tima? Jedino je Milanko ostao uz njega.

Bez Tihomira nema šta da tražim na takmičenjima, mogu samo da prestanem da se bavim biatlonom. Tandem smo koji se bori i ide prema vrhu uprkos svemu. Sa problemima koje kao sportista imam niko se ne bi bolje bavio od njega.

Rukovodstvo BSS ističe da Milanko ima prava na „ličnog trenera”, ali njega neće da plaća, niti podržava matični savez.

Petrović, sa jedne strane nema novaca da finansira stručnjaka, iako naš najbolji biatlonac, kao učesnik Svetskog kupa od Međunarodne federacije IBU, dobija značajna sredstva, ali ona odlaze isključivo na račun Saveza koji ih troši kao da su ih oni „zaradili”.

Ilić: Disciplinska mera
Predsednik BSS Milivoje Ilić objasnio je da prioritet Saveza ne može da bude jedan takmičar, a da je odluka o prestanku svakog vida saradnje sa Milosavljevićem disciplinske prirode.

Prešao se izvestan prag tolerancije. Sa Milosavljevićem je BSS prekinuo saradnju još pre dve godine, ali smo ga „trpeli” zarad Milanka, kao njegovog ličnog trenera. Trudili smo se da uklonimo prepreke, ali su se odnosi samo zaoštravali. Niko ne dovodi u pitanje učešća Petrovića na preostalim trkama Svetskog kupa. Ne mora da ide sam već može da se osloni na selektora Murata Hodžića ili trenera reprezentacije Karela Soukala.

 

Komentari