Vesti Beograd - Snowboard takmičenje u centru grada

Beograd - Snowboard takmičenje u centru grada

Beograd | 22.12.2013. | novosti.rs
snoubordkmisina2013640

Povodom Svetskog dana snoubordinga i početka zime, Udruženje fristajlera organizovalo je, sada već tradicionalno, peto po redu snoubord takmičenje na veštačkom snegu, u centru grada, ovoga puta pod nazivom "Memorijal Milan Gligorić".

U Kapetan Mišinoj ulici koja je bila skroz pod veštačkim snegom, sinoć su bile postavljene sprave na kojima su domaći i strani snouborderi, njih pedesetak, izvodili neverovatne atrakcije. Na kraju takmičenja proglašeni su pobednici kojima su uručene nagrade u iznosu od 200 evra za treće, 300 za drugo i 500 za prvo mesto.

Mnogobrojne posetioce, uglavnom mlađe generacije, u subotu uveče je razgalila i dobra muzika, a atmosfera je postala još bolja uz "dogrevanje": kuvano vino, rakiju, kafu i čajeve, iz obližnjeg kafea.

Ipak, bilo je i onih kojima se nikako nije dopalo to što se u centru grada održala ovakva manifestacija. Veći broj stanara ovog dela Dorćola, izrazio je nezadovoljstvo zbog takmičenja, te je policiji za dva sata stiglo preko 20 prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, glasne muzike i buke.

"PAUK" NOSIO VOZILA NA SVE STRANE
ZBOG takmičenja u centru grada, Kapetan Mišina ulica, od Gospodar Jovanove do raskrsnice sa Strahinjića bana, bila je zatvorena za saobraćaj. Na žalost, oni Beograđani koji se o ovome nisu informisali na vreme, doživeli su mnoge neprijatnosti, počev od toga da su se "zaglavili" u nekoj od saobraćajnica, do toga da je "pauk" imao pune ruke posla i da je za samo par sati odnet veći broj parkiranih vozila.

ZA PRAVE ZAVISNIKE OD ADRENALINA
SNOWBOARD je, inače, poslednjih godina postao planetarni hit koji okuplja sve više zaljubljenika u zimske sportove na skoro svim meridijanima. Zahtevan i težak, ali pun draži, postao je sport koji donosi novu vrstu adrenalina. Zbog njega se, tvrde ljubitelji, nestrpljivo čeka svaki novi spust, traži teža staza ili dublji sneg.

 

Galerija slika

Komentari