Vesti Bansko - Moći će da se izgradi nova godola, ali ??

Bansko - Moći će da se izgradi nova godola, ali ??

Bansko, BLG | 05.03.2013. | bansko.net
IMG3873

U Sofiji, na održanoj sednici Vrhovnog stručnog saveta za ekologiju (životnu sredinu), 19. Februara 2013. je odobren predlog opštine Bansko o promeni plana za upravljanje (razvoj) Nacionalnog parka Pirin. Preuzeto rešenje se odnosi na posebnu turističku zonu u Pirinu, koja obuhvata oko 2.2 procenta parka. Evdokija Maneva, zamenik ministra, je obasnila da je izglasan deo zahteva lokalne vlasti Banskog.
S tim predlogom, Vrhovnog stručnog saveta za ekologiju daje mogućnost da se u ski zoni Bansko izgradi nova žičara sa kabinom - gondola.

To, ipak, moze da se desi samo posle usvajanja celokupnog plana o razvoju zone, koji opština Bansko treba da predloži. Ovaj plan je takođe i predmet procene o uticaju na životnu sredinu. Takve procene će biti vršene i na svakom posebnom investicionom projektu tog plana.

Zakonska procedura iziskuje  da rešenje Vrhovnoh stručnog saveta za ekologiju bude potvrđeno ili odbačeno od strane ministra za ekologiju, a onda ida ga izglasa Ministarski savet.

Za vreme sednice  je bilo oko 200 demonstranata, koji su u Sofiju dosli iz Banskog i Dobriništa, iskazujući svoje zahteve o razvoju ski turizma u regionu.

Galerija slika

Komentari