Vesti Austrija - Skijališta zatvorena najmanje do početka decembra

Austrija - Skijališta zatvorena najmanje do početka decembra

AUS | 03.11.2020. | snowbrains.com
aus ski closedi

Kategorije

U Austriji je na snazi još jedno, drugo, zaključavanje (Lockdown) izazvano širenjem virusa Covid 19, zbog kojeg će i skijališta biti prisiljena da se zatvore najmanje na četiri nedelje.

U austrijskim Alpima bilo je otvoreno osam skijališta. Nedelja 2. novembar je bio poslednji dan rekreativnog skijanja na Stubaiu, Soldenu, Hintertuku, Pitztalu, Kaunertalu, Moeltallu, Kaprunu i Dachsteinu, nakon čega će ova a i sva ostala skijališta biti zatvorena najmanje do početka decembra. Neka od njih su ostala otvorena samo za trening nacionalnih timova i skijaških klubova.

Prošle nedelje su Francuska i Nemačka uvele slične mere, zatvorivši svoja skijališta do decembra, a italijanska vlada prisilila je njihova skijališta da se zatvore nakon navodnih gužvi kole su viđene na dan otvaranja ski sezone u Cerviniji.

Kancelar Sebastian Kurz rekao je u subotu da će ograničenja i restrikcije u kretanju ljudi početi u utorak 3. novembra i trajače do kraja ovog meseca. Zatvoreni su restorani i barovi (osim za poneti), a kulturne, sportske i zabavne aktivnosti će su otkazane. Na snazi je policijski čas, a od stanovništva se traži da ostanu kod kuće između 20 i 6 sati ujutro.

Austrijske vlasti su još u februaru široko kritikovane zbog njihove spore reakcije na izbijanje koronavirusa u Išglu. Ovo skijalište je tada postalo epicentar zaraze u Evropi a sada je u fokusu kolektivne tužbe u koju je uključeno hiljade oštećenih širom sveta.

Austrija je do sada imala 114.016 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 1.159 smrtnih slučajeva.

U međuvremenu, u obližnjoj Švajcarskoj, ski centri počinju da se otvaraju ovog vikenda, bez ikakvog zaključavanja i restrikcija.

Komentari