Vesti Alpsko skijanje, SK - Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Biver Kriku

Alpsko skijanje, SK - Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Biver Kriku

Beaver Creek, USA | 07.12.2014. | b92
tedligetibc360x593

Američki skijaš Ted Ligeti trijumfovao je na drugom veleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa koji je održan u Biver Kriku. Ligeti, koji je pre samo dve nedelje imao operaciju šake, do trijumfa na svom terenu je došao ukupnim vremenom od 2:34.07 minuta.

Drugo mesto, sa 18 stotinki zaostatka, zauzeo je Francuz Aleksi Pantiro, dok je treći bio aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer, koji je bio šest desetinki iza Ligetija.

Posle prve runde u vođstvu je bio Austrijanac Benjamin Rajh, koji je bio samo stotinku ispred Pantiroa, a 24 brži od Hiršera, dok je Ligeti bio još samo stotinku dalje. U nastavku, Amerikanac je pokazao da je klasa za sebe u veleslalomu, pošto niko od rivala nije ni mogao da mu pripreti. Ligeti je samo mogao da isprati kako skijaši koji su sledili gube vreme i proslavi trijumf na stazi na kojoj će u februaru biti održano Svetsko prvenstvo.

Rajh je na kraju bio četvrti, ispred Viktora Mifa-Žandea i Tomasa Fanare iz Francuske, Švajcarca Karla Janke i Feliksa Nojrojtera iz Nemačke. Najbolju desetoricu kompletirali su domaći skijaš Tim Džitlof i Fric Dopfer iz Nemačke.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Norvežanin Ćetil Jansrud sa 412 bodova, ispred Hiršera sa 240 i još jednog austrijskog skijaša Hanesa Rajhelta sa 207. U poretku veleslaloma, Hiršer je prvi sa 160 bodova, 20 više od Pantiroa.

Elitno takmičenje u konkurenciji skijaša nastavlja se u petak veleslalomom u švedskom Oreu.

 

Komentari