Vesti Alpsko skijanje SK - Petra Vlhova na podijumu i u Lech Zursu!

Alpsko skijanje SK - Petra Vlhova na podijumu i u Lech Zursu!

Lech Zurs, AUS | 27.11.2020. | FIS-SKI
Petra Vlhova fis zoom 29.11.2020. lex

Petra Vlhova se čini nezaustavljivom u ovom prvom delu sezone! Slovačka atakmičarka je pobedila u paraleli u Lech Zurs-u (AUT), poražavajući, jednu po jednu takmičarku sa kojim se suočavala kroz nokaut fazu do finalne trke.

Nakon što je u četvrtfinalu eliminisala ukupnog pobednika Svetskog kupa Brignone, Vlhova se plasirala u finale, pobedivšio Saru Hector (SVE) u polufinalnoj trci za 0,01s

U velikom finalu, slovački slalomski as u veoma tesnoj borbi suočila se sa zvezdom u usponu Polom Moltzan (SAD). Vlhova je uspela da odnese treću pobedu ove sezone nakon što je američka takmičarka pala u poslednjem delu staze.

Paula Moltzan (SAD) zaista je bila sjajna zvezda na ovom noćnom tmičenju u Lechu. Ona je skijala vrlo dosledno tokom cele večeri, eliminišući Martu Bassino (pobednicu u Soeldenu) na putu do velikog finala. Amerikanka može da proslavi svoje prvi postolje na Svetskom kupu nakon što je postigla svoj prvi top 10 plasman u Soeldenu ove sezone.

Lara Gut-Behrami se vratila na pobedničko postolje na GS skijama nakon skoro četiri godine. Švajcarska takmičarka je pokazala neverovatnu formu, postigavši najbrže vreme u kvalifikacijama u četvrtak ujutru. Pokazala se u dobroj formi čak i tokom nokaut faze, gde jq bila sporja u polufinalu od Pauli Moltzan. Gut je pobedia u malom finalu protiv Sarah Hector i obezbedila treće mesto na podijumu.

Ovom pobedom Petra Vlhova učvršćuje svoje  daljoe vođstvo u ukupnom plasmanu, postigavši do sada 360 poena od 400 raspoloživih.

   Izvor, foto - FIS, ZOOM

 

Komentari