Vesti Alpsko skijanje, SK - Lindzi Von pobedila na drugom spustu sezone

Alpsko skijanje, SK - Lindzi Von pobedila na drugom spustu sezone

Lake Louise, CAN | 06.12.2014. | b92
vonndec20142a

Američka skijašica Lindzi Von trijumfovala je na drugom spustu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u kanadskom Lejk Luizu. Vonova je u vremenu od 1:50.48 minuta ostvarila pobedu na svojoj tek drugoj trci posle skoro godinu dana, a ujedno prvi trijumf od januara prošle godine.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa je takođe došla do 15. pobede u karijeri u Lejk Luizu, u 60. ukupno i predvodila je trostruki trijumf Amerikanki u Kanadi.

Drugo mesto na drugom spustu u Lejk Luizu ostvarila je Stejsi Kuk, koja je bila 47 stotinki iza Vonove, dok je podijum kompletirala Džulija Mankuzo, koja je bila samo osam stotih delova sekunde dalje.

Vonova je zbog loma potkolenice i teške povrede kolena propustila veći deo prethodne dve sezone, da bi se posle dugog iščekivanja na stazu vratila u petak u Lejk Luizu. Na prvom spustu sezone bila je osma, sa 85 stotinki zaostatka u odnosu na pobednicu Tinu Maze, da bi samo dan kasnije pokazala da je povrede nisu nimalo usporile.

Amerikanka je i u petak u prvom delu staze pokazala da je blizu povratka u prepoznatljivu formu, ali su je greške u nastavku mnogo koštale. Ovoga puta je sve ispravila i nadmašila svoje sunarodnice, koje su suvereno držale čelo, i zasluženo ispratila kako nijedna od rivalki nije uspela da je stigne.

Najbliža američkim skijašicama bila je domaća takmičarka Larisa Jurkiv, koja je bila 74 stotinke iza Vonove, a sledile su je Nemica Viktorija Rebensburg, još jedna američka skijašica Loren Ros i Elena Fankini iz Italije. Prvih deset kompletirale su Maze, aktuelna osvajačica Svetskog kupa Ana Feninger i njena sunarodnica Kornelija Hiter.

Takmičenje u Lejk Luizu završava se u nedelju prvim superveleslalomom sezone.

                Foto: getty images


Komentari