Vesti Alpsko skijanje - Prva trke Svetskog kupa u Kronplatzu

Alpsko skijanje - Prva trke Svetskog kupa u Kronplatzu

Kronplatz, ITA | 25.01.2017. | nezavisne.
kronplatz2017 800x486

U italijanskom ski-centru Kronplatz (2275m) u Južnom Tirolu, prvi put je, 24.01.2017,  održano jedno takmičenje koje se boduje za Svetski kup.

Italijani su priredili pravu feštu u svom Kronplacu, pošto imaju dvije skijašice na postolju posle veleslaloma održanog u ovom skijalištu.

Pobedu je odnela Frederika Brinjone, a Marta Basino je bila treća. Između dve Italijanke ugurala se francuska skijašica Tesa Vorli, koja je zauzela drugo mesto i tako ostala liderka u ovoj disciplini.

Iako na Kronplacu nema dovoljno snega, organizatori su dobro pripremili stazu Erta, na kojoj je posle prve vožnje, bar što se tiče postolja, situacija bila gotovo identična kao na kraju trke. Tri najbolje skijašice uspjele su da sačuvaju iste pozicije, što je donelo ogromnu radost mnogo brojnih italijanskih navijača, koji su razvili veliku trobojku.

U generalnom plasmanu veleslaloma i dalje vodi Tesa Vorli ispred Mikaele Šifrin i Lare Gut. Ovaj veleslalom za dame je bio generalna proba pred svjetsko prvenstvu u St. Moritz-u.

 

Galerija slika

Komentari