Vesti Alpsko Skijanje - Prva pobeda norvežanke Nine Loset u Svetskom kupu

Alpsko Skijanje - Prva pobeda norvežanke Nine Loset u Svetskom kupu

Santa Caterina, ITA | 05.01.2016. | eurosport
Nina Loset76922

Nina Loset došla je do prvog trijumfa u karijeri, Norvežanka je imala najbolje ukupno vreme u slalomu, koji je za FIS Svetski kup održan u Santa Katerini u italiji 05. januara 2016.

Norvežanka Nina Loset deklasirala je sjajnu Slovakinju, Šarku Strahovu za svoju prvu pobedu u Svetskom kupu, na slalomu za dame održanom u Italiji. Loset je prvu stazu prošla za 58.7 sekundi, a u drugom nastupu upisala je najbolje vreme, od 58.95s, ukupno minut i 57.65s.

Koliko je Norvežanka bila ubedljiva najbolje govori podatak da je drugoplasirana Strahova zakasnila čak sekund i 12 stotinki.

Podijum je kompletirala Veronika Velez Zuzulova, koja je obe staze prošla za minut 59.02 sekundi.

"Osećaj je veličanstven. Verovatno najbolji koji sam ikada imala na brdima", rekla je Norvežanka.

"Naravno, to je zaista nešto posebno, kada stojite na vrhu podijuma i čujete nacionalnu himnu. Suze su mi krenule. Bilo je veoma emotivno i ovo je dobar dan."

Miki Kirgaser iz Austrije zauzela je četvrto mesto, a iza Austrijanke plsairale su se Frida Hansdoter i Vendi Holender, na petom i šestom mestu.

Srpskoj skijašici Neveni Ignjatović je malo falilo do plasmana u drugu vožnju, ali je na kraju sa startnim brojem 47. zauzela 35. mesto.

 

Komentari