Vesti Alpsko skijanje - Održan FIS kup Jahorina 2014.

Alpsko skijanje - Održan FIS kup Jahorina 2014.

Jahorina | 17.03.2014. | palelive.com
zanafisjah14

U prvoj slalomskoj trci, koja je u subotu 15 marta 2014. održana na Jahorini, u okviru "FIS kupa Jahorina 2014. godine", u muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Rudić iz BiH, dok su na drugom i trećem mestu slovenački takmičari Filip Milinšek i Jan Breznik.

U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate postigle su takmičarke iz BiH - Žana Novaković je prva, druga je Šejla Merdanović, a treća Amira Halilović.

Druga slalom trka je održana u nedelju ujutro, takođe na stazi "Olimpik", sa početkom u 8.50 časova.

Pobednik u drugoj slalomskoj trci, koja je održana u nedjelju 16 marta 2014. na Jahorini u okviru "FIS kupa Jahorina 2014. godine", u muškoj konkurenciji je slovenački takmičar Filip Milinšek, dok je u ženskoj konkurenciji titula najbolje takmičarke pripala Žani Novaković iz BiH.

Drugo i treće mesto u muškoj konkurenciji osvojili su Marko Rudić iz BiH i Dušan Senčar iz Slovenije, dok je u ženskoj konkurenciji drugoplasirana Šejla Merdanović iz BiH, a trećeplasirana Ivana Bulatović, takmičarka iz Crne Gore.

Žana Novaković i Marko Rudić, članovi su Smučarsko-planinarskog društva "Jahorina" i učestvovali su na Zimskoj olimpijadi u Sočiju kao članovi reprezentacije BiH, a Šejla Merdanović član je skijaškog kluba "Željezničar" iz Sarajeva.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 40 skijaša iz BiH, Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore, Holandije i Mađarske.

Ovo međunarodno takmičenje u petak, 14.februara je u hotelu "Bistrica" svečano otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

Ovogodišnji "FIS kup Jahorina" ima izuzetno veliki značaj i za Jahorinu i Republiku Srpsku, jer je reč i o trkama za prvenstvo BiH i, što je posebno važno, o test trci za dobijanje prava na organizaciju "Evropa kupa 2015".

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske svake godine izdvaja znatna sredstva za održavanje "Fis kupa" na Jahorini, a ove godine je, kao i prošle, za tu namjenu izdvojilo 30.000 KM.


    Izvor: www.palelive.com / Srna

 

Galerija slika

Komentari