Vesti Alpsko skijanje - Lindzi Von startuje u petak na spustu u Lejk Luizu

Alpsko skijanje - Lindzi Von startuje u petak na spustu u Lejk Luizu

| 05.12.2013. | b92
LindseyVonn 3

Američka skijašica Lindzi Von objavila je da je spremna da se vrati takmičenjima i da će u petak startovati trku u spustu u Lejk Luizu u Svetskom kupu.

Vonova će u kanadskom ski centru skijati svoju prvu trku posle deset meseci, pošto je bila van staze od Svetskog prvenstva u Šladmingu, gde je u padu pokidala ligamente kolena. Jedna od najboljih skijašica današnjice je prvobitno trebalo da se vrati prošle nedelje u Biver Kriku, ali je obnovila povredu i odložila povratak.

"Jednostavno znate da li je vaše telo spremno ili ne, a ja osećam da moje jeste. Zaista sam uzbuđena, ovo sam toliko čekala, ali čak i ne osećam da je toliko vremena prošlo. Osećam kao da je početak nove sezone i osećaj je neverovatan", istakla je Vonova.

Vonova je do sada u Lejk Luuzu ostvarila sedam trijumfa u spustu, a u sredu je odradila trening na stazi na kojoj će skijati u petak i istakla je da nije imala nikakvog problema i da je zato odlučila da startuje u petak.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa planira da učestvuje na sve tri trke u Lejk Luizu. U subotu je na programu još jedan spust, dok je za nedelju zakazan superveleslalom. Zanimljivo je da je u prethodne dve godine ostvarila po ‘het-trik’ pobeda u Lejk Luizu, a upravo zato ga je Vonova izabrala za povratak.

"To je mesto na kojem se osećam prijatno, a imam i velikom samopouzdanje", naglasila je Vonova.

 

Komentari