Vesti Zlatibor - Sportsko-edukativna akcija "Šta treniraš?"

Zlatibor - Sportsko-edukativna akcija "Šta treniraš?"

Zlatibor | 19.08.2014. | b92
skzlatibor18082014A

Sportsko-rekreativna akcija "Šta treniraš" pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije održana je na Kraljevom trgu. Na ovom događaju učestvovalo je 19 sportskih klubova sa područja opštine Čajetina, među njima i Smučarski klun Zlatibor.

"Cilj ovakvih akcija, koje su do sada u okviru promocije sporta održane u 18 mesta u Srbiji, uz učešće oko 28.000 dece je motivacija mladih za rekreativno bavljenje sportom i njihovo upoznavanje sa značajem sporta i zdravog načina života", rekao je Tanjugu Dane Korica.

Prema njegovim rečima želja Saveza je da se ovakve akcije održavaju tokom cele godine u svim mestima u Srbiji.

"Opredeljenje naše zemlje je da pomogne razvoju sporta ulaganjem u mlade sportiste i kroz veću materijalnu pomoć onim lokalnim sredinama koje nemaju novca da same izgrade sportsku infrastrukturu"”, istakao je Korica.

Predsednik opštine Čajetina Miloje Rajović istakao je da su Čajetina i Zlatibor požitivni primeri ulaganja u sporta, tim pre što na ovoj planini svake na pripremama borave brojne sportske ekipe i najavio još bolje uslove od naredne godine.

"Ove godine iz budzeta opštine biće uloženo 16,5 miliona dinara za razvoj sporta. U toku je izgradnja jedne sportske hale za školske sportove, kao i dva nova fudbalska terena sa prirodnom travom, a u planu je izgradnja još četiri 4 terena. Nadamo se da će se uskoro naći i kupac sportske hale u stečaju Rašica na Zlatiboru. Naredne godinu na Zlatiboru imaćemo 10 fudbalskih terena, što predstavlja otvaranje mogućnosti za trening i pripreme još većeg broja klubova"”, rekao je Rajović.

Organizatori akcije bili su Kulturno-sportski centar Čajetina, Sportski savez opštine Čajetina I Turistička organizacija Zlatibor.

 

Galerija slika

Komentari