Vesti Zlatibor - Ski centar Tornik i staza na Obudojevici počeli sa radom

Zlatibor - Ski centar Tornik i staza na Obudojevici počeli sa radom

Zlazibor | 31.12.2014. | b92, tanjug
Tornik Zlatibor

Ski centar Tornik na Zlatiboru počeo je u utorak 30. decembra 2014. sa radom. Rade sve tri staze, na kojima ima 25 centimetara utabanog snega, a povodom otvaranja Skijališta Srbije omogućila su toga dana svim skijašima popust od 70 odsto na poludnevne i dnevne ski karte.

"Zahvaljujući snegu i sistemu za veštačko osnežavanje veoma brzo smo pripremili svih devet kilometara staza na Torniku. Svim posetiocima su na raspolaganju i adrenalinski sadržaji u ski centru, bob na šinama i tjubing staza. Radi i šestosedna žičara i pokretne trake”, kaže direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić ističe i da su Skijališta Srbije sklopila ugovor sa opštinom Čajetina, da u cilju afirmacije skijanja sva deca iz ove opštine imaju besplatno skijanje na Torniku cele sezone.

Pored Tornika na Zlatiboru radi i ski staza na Obudovici, kao i klizalište.

Zahvaljujući snegu koji je pao očekujemo da će ova zimska sezona biti uspešnija nego prošlogodišnja. Za novogodišnje praznike rasprodati su svi aranžmani u hotelima, a sobe se izdaju i u Čajetini i okolinim mestima. Od preko 25 hiljada gostiju 20 osto njih su stranci iz Rusije, Rumunije, Mađarske i bivših jugoslovenskih republika”, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić.

Na otvaranju sezone na Torniku danas je bilo oko hiljadu skijaša.

 

Komentari