Vesti Zlatibor - Oprema za edukaciju skijaškog trčanja u osnovnim školama

Zlatibor - Oprema za edukaciju skijaškog trčanja u osnovnim školama

Zlatibor | 20.11.2013. | sk zlatibor
tedukacija1640

Tokom realizacije projekta "Smučarsko trčanje za sve" tokom proteklih meseci ušpešno je realizovana nabavka opreme za smučarsko trčanje za edukaciju dece školskog uzrasta.

Nabavljene su skije, vezovi, cipele, štapovi za edukaciju na snegu, kao i ski roleri za treninge koji se na Tić polju odvijaju u uslovima bez snega. U saradnji sa OŠ Dimitrije Tucović u završnoj fazi su teoretske edukacije osnovaca u osnovnoj školi u Čajetini i na Zlatiboru.

Deci su putem zanimljive prezentacije uz demonstraciju upotrebe opreme prikazane tehnike smučarskog trčanja i biatlona, tradicija smučarskog trčanja Zlatibora, druženja, takmičenja i putovanja članova kluba SK Zlatibor...

Tokom ovih prezentacija zainteresovana deca se prijavljuju i za praktičnu obuku na snegu koja je planirana za decembar i januar mesec. Nabavljena oprema će biti besplatno na raspolaganju svim učenicima koji žele da nauče osnove smučarskog trčanja na stazama za smučarsko trčanje koje se nalaze na Tić polju. Obuku će sprovoditi treneri kluba kao i stariji članovi SK Zlatibor.

SK Zlatibor i projektni partneri (OŠ Dimitrije Tucović, Opština Čajetina, TO Zlatibor) uz logističku podršku Radionice KRUG sprovode ove volonterske aktivnosti u cilju popularizacije smučarskog trčanja.

Nabavku opreme finansirala Ambasada Norveške u Beogradu.

Kontak osoba: Trener Radosav Jelisijević (063.812.11.70)

           Više o SK Zlatibor pročitajte na skzlatibor.com

 

 

Galerija slika

Komentari