Vesti Zlatibor - Kompletna oprema za gondolu stiže do 1. februara

Zlatibor - Kompletna oprema za gondolu stiže do 1. februara

Zlatibor | 05.01.2016. | Blic
gondol333 640x389

Opština Čajetina isplatila je francuskoj kompaniji "Pomagalski" 1,95 miliona evra na ime poslednje rate za nabavku panoramske gondole koja bi tokom ove godine trebalo da poveže Zlatibor i kompleks Tornik. Oprema za gondolu vredna je 9,95 mil evra, a celokupan iznos Čajetinci su namirili iz opštinskog budžeta.

- Od 8. januara do 1. februara na Zlatibor će pristići 33 kamiona sa nedostajućom opremom, a preostaje da se reše imovinsko-pravni odnosi na trasi gondole, tako da bi montaža trebalo da počne na proleće - kaže Bojana Božanić, direktor JP "Gold Gondola Zlatibor".

Pre montaže gondole, izgradiće se stubovi, stanice, a biće izvedeni i mnogi drugi građevinski radovi. Trenutno se radi na rešavanju imovinsko pravnih odnosa sa Republičkom direkcijom za imovinu, kako bi se zemljište, na kome će se graditi početna stanica gondole, prevelo u vlasništvo opštine. Opština Čajetina već je izvršila pripremu izmene Plana detaljne regulacije i urbanističkih projekata za međustanice.

Na osnovu pomenutih planova, tražiće se izdvajanje parcela i njihov prenos na opštinu. Zatražena je pomoć od nadležnih institucija da se ova procedura ubrza, kako bi početak radova počeo odmah nakon zime. Da li će čajetinska opština platiti naknadu za prenos ovih parcela, za sada se ne zna, jer će o tome odlučiti Vlada Repubike Srbije u nekom drugom postupku, a mi se nadamo da će prvi radovi početi već 1. marta, dok se završetak očekuje do kraja avgusta meseca - istaknuto je u Opštini Čajetijna.

Gondola će biti duga 8.866 metara, imaće 55 kabina sa po 10 mesta.

              Izvor: Blic, FB


Komentari