Vesti Zlatar, Nova Varoš - Na stazi Briježđa odpočelo noćno skijanje

Zlatar, Nova Varoš - Na stazi Briježđa odpočelo noćno skijanje

Nova Varoš | 29.01.2015. | Glas zapadne Srbije
zlatarjan2015593

Na Zlataru je od četvrtka 29.januara 2015. počelo noćno skijanje, a svi poslovi oko pripremanja staze su završeni, izjavio je Glasu zapadne Srbije upravnik skijališta "Briježđa", Salih Turkmanović.

"U proseku imamo od 30 do 40 centimetara utabanog snega što je dobra podloga za duže skijanje. Staza ima karakteristike plave i crvene što praktično znači da ima sve uslove, kako za rekreativce, tako i za zahtevne skijaše", ocenio je Turkmanović.

Podnožje staze nalazi se u samom centru opštine Nova Varoš što je vrlo interesantno, jer retko gde postoji skijaška staza u samom gradu. Duga je 1200 metara i cela je osvetljena, što znači da ima mogućnosti za noćno skijanje vikendom, a ako bude potrebe, trudićemo se da je što duže iskoristimo, odnosno da bude u ponudi i radnim danima, kaže upravnik.

"Na stazi je izvršena homologizacija, tj. na njoj mogu da se održavaju međunarodna takmičenja. Urađena je kvalitetno, ispunjava uslove za sve kategorije skijaša. Cena ski pasova je popularna, i košta 600 dinara, tako da je pristupačna vlikom broju skijaša", smatra Turkmanović.

Posećenost je odlična, dolaze skijaši iz susednih mesta, kao što je Priboj, Prijepolje, Sjenica, Užice. Tokom vikenda obezbeđene su direktne autobuske linije za skijaše iz svih susednih gradova, tako da mogu doći i vratiti se u svoja mesta bez problema, zaključio je upravnik skijališta Turkmanović.

 

 

Komentari