Vesti Završeno 54. svetsko vojno prvenstvo u skijanju

Završeno 54. svetsko vojno prvenstvo u skijanju

AUS | 13.04.2018. | sport.mod.gov.rs
cisim april2018 104 800x486

Nastupom reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u patrolnom trčanju u Valdlageru, u nedelju 08. aprila 2018. završen je takmičarski deo programa 54. Svetskog vojnog prvenstva u skijanju.

U najzahtevnijoj sportskoj disciplini naša reprezentacija, u sastavu Damir Rastić, Milanko Petrović, Dejan Krsmanović i Igor Vuković, uspešno je debitovala na ovom prestižnom vojnom sportskom takmičenju.

Proglašenje pobednika i ceremonija svečanog zatvaranja prvenstva održana je u Holčfilzenu.

Na ovoj vojnoj sportskoj priredbi održanoj u Republici Austriji učestvovalo je oko 350 sportista iz 25 zemalja, članica CISM. Vojna reprezentacija Srbije, ojačana olimpijcima Nevenom Ignjatović i Damirom Rastićem, nastupala je u sportskim disciplinama: veleslalom, biatlon, kros kantri, patrolno trčanje i paraski - padobranski skokovi na cilj i veleslalom.
 
Našu delegaciju predvodili su šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović i šef misije potpukovnik Dragan Todorov.


07.04.2018 - Treći dan takmičenja na programu kros kantri i paraski

Trećeg dana takmičenja na 54. svetskom vojnom prvenstvu u skijanju u Austriji, vojni reprezentativci nastupili su u disciplini kros kantri (15 kilometara za muškarce i 10 kilimetara za žene).

U konkurenciji 52 takmičara iz 13 zemalja i 34 takmičarki iz 6 zemalja, naši reprezentativci ostvarili su vrlo dobre plasmane. Najzapaženije rezultate postigli su Damir Rastić i Maida Drndić zauzevši 25. mesto. Na ovom takmičenju posebno se istakla kadetkinja Marina Radovanović koja je svojim rezultatom pokazala da se pored odličnog uspeha na studijama Medicinskog fakulteta VMA može  uspešno razvijati i na sportskom planu.

Skokovima na cilj završen je program takmičenja u disciplini paraski.
 
U Fieberbrunu, naš muški tim u sastavu Deniel Pešić, Miloš Šumarac, Jovan Sočanac i Milan Svetozarević, nastupao je u veleslalomu i zauzeo 8. mesto od 14. ekipa, čime je značajno popravio svoj međunarodni rang u odnosu na prethodnu godinu.
U okviru programa aktivnosti svetskog vojnog prvenstva u skijanju, šef Delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović sastao se sa šefom Delegacije Austrije pri CISM brigadnim generalom Gernot Gaserom i predsednikom komisije CISM za disciplinu paraski pukovnikom Ritenšoberom, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u narednom periodu.


06.04.2018 - Drugi dan takmičenja na 54. svetskom vojnom prvenstvu u skijanju


Reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastavila je takmičenje na 54. svetskom vojnom prvenstvu u skijanju nastupom muških i ženskih sastava u biatlonu i veleslalomu u Fieberbrunu i Valdlageru.

U disciplini biatlon sprint (10 kilometara za muškarce i 7,5 kilometara za žene), u konkurenciji takmičara iz 17 oružanih snaga stranih zemalja, naša ekipa ostvarila je plasman u drugoj polovini finalne rang liste.

Na veleslalomskoj stazi u Fieberbrunu, od 14 ekipa u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji, najzapaženiji plasman ostvarila je Nevena Ignjatović zauzevši 10. mesto od 26 takmičarki. Ženski tim Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u konkurenciji koju su činile svetske velesile u alpskom skijanju, kao što su Austrija, Švajcarska i Nemačka, plasirao se na šesto mesto ispred Slovenije i Bugarske.

Naši sportisti nastavili su takmičenje u disciplini paraski nastupom u veleslalomu, a u naredna dva dana na ovom izuzetno kvalitetnom svetskom vojnom prvenstvu izvešće padobranske skokove na cilj, u Varmingerhofu.

                Izvor:  www.sport.mod.gov.rs


Komentari