Vesti Žari, Sjenica - Ratrak i uređene ski staze višestruko povećale posetu

Žari, Sjenica - Ratrak i uređene ski staze višestruko povećale posetu

Žari, Sjenica | 15.02.2015. | skijanje.rs
sjenica15022015640

Kategorije

Nakon što je predhodnih dana na ski centar Žari iznad Sjenice stigao ratrak, sve staze su sređene, sneg na njima utaban, pa ovog prazničnog vikenda sve vrvi od ljubitelja skijaških sportova.

Planiralo se dugo, želelo još duže i konačno u subotu 14.02.2015. je došao taj dan. Počeo je sa radom ski lift u novom ski centru Srbije "Žari" iznad Sjenice.

Staza za alpsko skijanje dužine od oko 1200 m i staza za nordijsko skijanje dužine oko 4500 m bile su male za sve ljubitelje skijanja koji su vikend proveli na pomenutom centru.

Dok je temperatura u Sjenici dostigla skoro dvocifreni minus, u Žarima, na novoj ski stazi, temperatura je bila skoro u dvocifrenom plusu. Na samom prilazu Žarima nalazi se ogromna kolona vozila koja su parkirana pored puta, a koloni nema kraja. Ideja za gradnju parkonga odmah se nametnula.

Ski lift na stazi u Žarima bio je tokom vikenda besplatno otvoren za sve ljubitelje skijanja, a direktor sjeničke Ustanove za sport Mirsad Hodžić rekao je da se ceo sistem prostire na dužini od 780 metara i da ga pokreće naftni agregat.

Lift je do danas u fazi probnog rada. Još uvijek imamo manjih problema oko štelovanja mehanizma, ali vjerujem da će oni biti vrlo brzo otklonjeni, rekao je Hodžić.

Po završetku probnog rada, cijena će se kretati oko 500 dinara za jedan dan.

Sve ovo daje veliku nadu se da će ovaj centar iznedriditi mnoge šapione kako u nordijskom tako i alpskom skijanju, i znatno poboljšati turističku ponudu Sjenice.

Ovako je izgledao ovog vikenda SKI-CENTAR "ŽARI":

 

    Izvor, foto: Sjenica.com, Sandzakonline.com

Komentari