Vesti Žan-Baptist Granž ponovo na skijama

Žan-Baptist Granž ponovo na skijama

Francuska | 10.10.2012. | fischersports.com
J. B. Grange back on skism

Francuski skijaš Žan-Baptist Granž (Jean-Baptiste Grange) je ponovo na skijama. Posle proletos zadobijene povrede, danas je imao svoj prvi dan na snegu i to na svoj rođendan. Loši vremenski uslovi su bili manje važni. Najvažnija stvar: on nije osećao nikakav bol, samo radost!

Pročitajte više u intervjuu:

Pre svega, srećan rođendan! Kakvo je bilo, skijanje prvi put nakon povrede?

To je zaista bilo u redu. Vozio sam na slalom skijama, stvarno dobar osećaj! Iako su uslovi bili loši. To je bilo maglovito jutro i morali smo da čekamo dugo na izlazak napolje. Ali na kraju sam otišao na skijanje i bio sam zaista zadovoljan sa mojim kolenom. Osećao sam se veoma dobro, nisam uopšte imalo bolove.

Kako je psihički bilo da se vratiš?

Imao sam osmeh na licu, jer sam bio toliko srećan! Naravno, da sam bio pomalo uplašen i nervozan. Nisam imao pojma kako će mi koleno raditi. U fizičkom treningu tokom leta sam osetio ponekad da mi trne. Ali nije bilo bola kada sam skijao. Razgovarao sam sa Richardom Cyprien o tome, on je imao istu vrstu operacije pre nekoliko godina. Uzeli su čašicu kao alternativu za ligamente. I on mi je rekao da je imao iste probleme. Ali je na kraju sve ispalo dobro.

Nastupićete na prvom slalom Svetskog kupa u Leviju (FIN)?

Nisam siguran. Mislim, Levi je suviše blizu. To je samo još mesec dana, a ja ne želim da počnem prerano. Rehabilitacija posle ovakve operacije traje duže. Zato želim da uzmem  dovoljno vremena. Ja ću početi takmičenje u Svetskom kupu kada osetim da sam spreman!

Kakvi su vaši planovi za predstojeće nedelje?

Ja ću ostati ovde u Tignes (FRA) do petka ili subote u slobodnom skijanju. Onda ću napraviti pauzu šest dana. Naravno, u tom vremenu ću imati fizičku pripremu. A onda ću se ponovo vratiti u Tignes. Uveren sam da će sledeći put ponovno  biti moguće  skijanje u kratkim kapijema.

Gde ćete postaviti fokus u svom treningu?

Pre svega u poverenju u kolenu. I drugo, naravno, o mojoj novoj ski opremi. Prešao sam na Fišera ovog leta pa je neophodno fokusirati se na dobar osećaj na skijama, a ne na performanse.

Kako je bilo na novim skijama danas?

Pa normalno je, uvek je pomalo teško početi ponovo, posebno ako pravite prve korake na slalom skijama kao što sam ja danas. Ali osećao sam se tako lako na mojim novim skijama

Kakav je vaš plan za večeras?

Ja ću popiti piće sa ekipom na proslavi mog rođendana. To je dobar osećaj biti ponovo sa mojim timskim kolegama i da ih sve ponovo vidim.

Šta je najbolja stvar danas?

Osećaj da sam se vratio ponovo na sneg. I da radim ono što volim najviše: skijanje!


     Izvor: www.fischersports.com

Galerija slika

Komentari