Vesti Zagreb - Mikaela Šifri najbolja u slalomu na Sljemenu

Zagreb - Mikaela Šifri najbolja u slalomu na Sljemenu

Zagreb, Sljeme | 04.01.2013. | b92
Mikaela Schifrin20111023soelden

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je na šestom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan na zagrebačkom Sljemenu. 17-godišnja Šifrinova je tako došla do drugog trijumfa u karijeri i postala najmlađa ’Snežna kraljica’ u Zagrebu, ukupnim vremenom od 2:01.73 minuta.

Drugo mesto, sa više od jedne sekunde zaostatka, zauzela je Šveđanka Frida Hansdoter, dok je treća bila Eril Milzinski. Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Tina Maze nije završila trku, pošto je odustala u drugoj vožnji.

Na Sljemenu je skijala i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović i zauzela je 45. mesto i tako ostala bez plasmana u drugu vožnju. Ignjatovićeva je imala sedam sekundi zaostatka u odnosu na Šifrinovu.

Prva vožnja na Crvenom spustu na Sljemenu donela je brojna odustajanja, a među skijašicama koje je nisu završile bila je i Katrin Cetel, trećeplasirana u generalnom plasmanu. Šifrinova je tada imala 35 stotinki prednosti u odnosu na Maze, dok je treća bila Šveđanka Marija Pietile-Holmner, sa 72 stotinke slabijim vremenom.

U drugoj rundi, Milzinski i Hansdoterova, koje su držale četvrto i peto mesto, odlično su odskijale, a potom su se na stazi našle najbolje iz prve vožnje. Prvo je Pietile-Holmnerova napravila grešku, a potom i Tina, koja je promašila kapiju, pa je Šifrinova na kraju u dominantnom stilu lako došla do pobede.

Iza najbolje tri na Sljemenu se našla Norvežanka Nina Leseth, ispred Lori Mugel iz Francuske, Nemice Marije Hefl-Riš, Bernadet Šild iz Austrije i Francuskinje Mari-Mišel Ganjon. Prvih deset kompletirale su Resi Štigler iz Sjedinjenih Država i Kanađanka Britani Felan. Na stazi se našla i Natali Eklund, Šveđanka koja je samo dan ranije tokom treninga umalo poginula, i ona je ostvarila 13. vreme.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje ubedljivo vodi Maze sa 1.139 bodova, a prati je Hefl-Rišova sa 687. U poretku slaloma, Šifrinova je prva sa 336 bodova, 26 više od Tine Maze.

Takmičenje u Zagrebu se nastavlja u nedelju slalomom u konkurenciji muškaraca, dok skijašice naredne trke očekuju u austrijskom Sankt Antonu 12. i 13. januara, kada su na programu spust i superveleslalom.

Komentari